Menta si Rozmarin site de cultura gastronomica, retete si recenzii de restaurante

Pesto de leustean cu seminte de dovleac

Andra Constantinescu | iunie 12, 2018 | PrimavaraReteteVara
cand viata iti da un buchet de leustean...

…faci rost de niste seminte de dovleac si te alegi cu un borcan de pesto

 

reteta pesto de leustean

Pesto de leustean cu seminte de dovleac

Atat de bucuroasa am fost de buchetul meu de leustean, incat de cateva zile incoace tot ce gatesc trebuie neaparat sa includa leustean. Am inceput desigur cu o ciorba de salata – preferata mea pe timp de vara calduroasa. Apoi m-am jucat cu un ulei de leustean, despre care inca nu sunt sigura ca este ceea ce aveam eu in minte. Dar ma mai gandesc la el. Caut o varianta sa il pun in valoare. In schimb acest pesto de leustean cu seminte de dovleac e o treaba serioasa. L-am folosit pe post de dressing intr-o salata calda de fasole verde, pe post de condiment pe o tartina cu rosii si branza de capra, iar astazi urmeaza o portie generoasa de paste. 

reteta pesto de leustean

Pesto de leustean cu seminte de dovleac – reteta

Reteta e o adaptare dupa clasicul pesto de busuioc. Am inlocuit semintele de pin cu seminte de dovleac si uleiul de masline cu ulei de rapita presat la rece. Mai nou sunt foarte mare consumatoare de ulei de rapita. Am gasit cateva brand-uri produse chiar in UK care sunt foarte foarte bune. Uleiul de rapita are un profil aromatic mai lejer, are o aciditate scazuta si pune foarte bine in valoare arome puternice (cum e aroma de leustean de exemplu), fara sa le acopere sau sa concureze cu ele. In mod particular in acest pesto de leustean am simtit nevoia sa adaug zeama de lamaie, probabil pentru a balansa lipsa de aciditate din ulei. 

Pesto de leustean cu seminte de dovleac

Pesto de leustean cu seminte de dovleac

Ingrediente

  • 20 g frunze de leustean
  • 100 ml ulei de rapita presat la rece
  • 20 g seminte de dovleac
  • 15 g parmezan
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare

Metoda de preparare

  1. Se introduc toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand se obtine o pasta nu foarte fina.
  2. Pesto de leustean se poate pastra in frigider, intr-un borcan inchis ermetic, timp de 3-4 zile.
https://www.mentasirozmarin.ro/2018/06/pesto-de-leustean-cu-seminte-de-dovleac.html

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

Un gand, o idee, o intrebare?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cultura gastronomica si explorari culinare

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de sarbatoare retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2018 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.
Menta si Rozmarin