
Avocado on toast
summertime specials: avocado on toast
Tu ce mananci vara asta?
Avocado on toast
In fiecare vara fac cate o obsesie pentru cate o salata sau o combinatie de ingrediente – de obicei chestii simple, care se fac rapid si nu necesita foarte mult planning. Vara trecuta au fost salatele de zucchini in diverse variante: simple, cu sau fara branza si cu dressinguri lejere de lamaie si ulei de masline. Anul acesta is all about avocado. Mai precis, avocado on toast. Because really, cine vrea sa petreaca mai mult de 5 minute in bucatarie pe caldurile astea? Si am eu un feeling ca nici retele kilometrice nu aveti chef sa cititi, asa ca here we go:
– ia o ciabatta, taie-o pe lungime, stropeste-o cu un pic de ulei de masline extravirgin si arunc-o in cuptor la 200 grade Celsius pentru 4 minute (nu, n-am toaster, dar daca tu ai – put it to good use si economisesti astfel vreo 2 minute bune)
– intre timp curata un avocado mic, taie-l in cubulete, toaca un sfert de ceapa esalota, taie marunt vreo cateva rosii cherry si arunca-le pe toate intr-un castron. Condimenteaza cu sare Maldon, piper negru proaspat macinat (I know, am o obsesie cu piperul proaspat macinat), zeama de la un sfert de lamaie si cativa stropi de ulei de masline (extravirgin, of course). Amesteca totul cu o lingura (sau ce iti e la indemana)
– scoate ciabatta din cuptor, top it cu o cantitate generoasa din amestecul de mai sus si here you are! Eu am mai pus si niste chives tocat marunt, ca se plictisea singur prin frigider. Daca n-ai, nu-i un capat de lume. Incearca cu niste busuioc. Sau menta. Sau ce frunze verzi ai la indemana.
Easy? Eu zic ca da. Tu ce zici?
Si really, tu ce mananci vara asta? Share your obsessions – face bine la sufletel. I’m here to listen 🙂
8 Comments
clarra
Bruschetele sunt si preferatele mele – am rosii cherry si busuioc in gradina, asa ca le folosesc cat de des pot in retete.
Cand e canicula imi place sa mananc ciorba de zarzavat rece, alaturi de un ardei iute, supa de rosii cu busuioc si masline, gazpacho, ciuperci fripte servite cu salata de sfecla rosie si hrean, salate cu naut sau fasole rosie, si desigur, muuuuulte fructe.
Andra Constantinescu
Gazpacho you say? Aaaah, ce pofta mi-ai facut! 🙂
Diana Dreams Factory (@DiDreamsfactory)
Perfect pentru vara, arata senzational, o salvez pe Pinterest!
Eu am facut o obsesie pentru hummus din avocado sau din sfecla rosie in ultima perioada, combinat cu legume proaspete si tofu cu chimen. Sa tot mananci! 😉
Andra Constantinescu
Hummus din sfecla rosie is right on top of my list! Condimentat cu chimen, ca imi place mult combinatia asta.
anki
Asta mananc si eu on and on de vreo 3 ani, mai ales vara, dar nu numai. Doar ca folosesc felii simple de paine cu maia si prajitorul. Asta e varianta fulger presupun 🙂
Andra Constantinescu
Paine cu maia – of course. Doar ca vara asta am fost cam lenesa si nic nu m-am prea indurat sa aprind cuptorul :))
Adelina
Ador aceasta gustare de vara, eu mai adaug si niste busuioc grecesc si pun totul pe felii de paine cu maia (cum vad ca ai scris si tu mai sus)… delicios!
Pingback: