Mic dejun cu sparanghel – 6 idei
Mic dejun cu sparanghel
Daca ar fi sa aleg un singur ingredient pentru sezonul de primavara-vara, acesta ar fi fara nici un dubiu sparanghelul. L-am descoperit prin 2011, dupa ce m-am mutat in Londra si atunci a fost un fel de dragoste la prima vedere. Intre timp s-a transformat in obsesie. Sezonul sparanghelului incepe pe la finalul lui martie si tine pana pe sfarsitul verii – deci plenty of time pentru experimente si degustari.
In continuare, am pus laolalta 6 idei de mic dejun cu sparanghel – sa iti fie sursa de inspiratie pentru intregul sezon.
Varianta 1: the posh brunch
Sparanghel gatit sous-vide, paine prajita pe grill, oua posate, sos hollandaise*, chives, somon afumat. Pentru duminicile alea in care te trezesti la 6, cu ploaie in rafale afara, fara nici o sansa de iesit din casa. Sau pentru un brunch date – daca ai vreun Georgel de impresionat big time.
* reteta de sos hollandaise o gasesti aici.
Varianta 2: the easy way
Sparanghel pe grill, oua prajite, doua fire de chives si ce paine gasesti prin zona. Pentru diminetile in care n-ai timp de povesti. Nici de Georgel.
Varianta 3: the posh breakfast
Sparanghel pe grill, ou posat, file de somon. Pentru cand n-ai timp/chef/ce-ti trebuie ca sa faci si hollandaise pe langa. Daca ai timp/chef/ce-ti trebuie pentru hollandaise, go back la varianta 1.
Varianta 4: the (almost) full English
Sparanghel pe grill, o jumatate de chifla (tot pe grill), rosie, trandafir de avocado, ou prajit, bacon prajit. O data-n viata. Because prea multe vase de spalat. Si cam heavy, to be honest. Sau pentru vreun Goergel super-flamand. Da’ numai daca a fost cuminte si te roaga frumos.
Varianta 5: the ‘I can’t decide’
Paine stropita cu ulei de masline, prajita in cuptor, sparanghel la grill, ou posat, hollandaise + o bruschetta. Pentru cand nu te poti hotari si vrei din toate cate un pic. Sau better yet – din toate cate tot. Pentru ca meriti 🙂
Varianta 6 (bonus): the party starter
Sparanghel sous vide, creme fraiche, mazare blansata, ridichi, fasii de parmezan, ceva micro ierburi, crackers cu parmezan si negrilica. Pe post de starter. Face ravagii – e verificata treaba.
In other news: pentru ca stiu ca multi dintre voi va petreceti timpul pe Instagram, m-am hotarat sa deschid o pagina de Instagram si in limba romana. Asadar, te astept si pe Instagram, pe pagina @mentasirozmarin.
Also, incepand cu luna Noiembrie a anului trecut, am inceput sa trimit prin email un newsletter ocazional, care contine noutati despre lumea culinara, restaurante, tendinte din gastronomia moderna si mici crampeie din viata mea la Londra. Te poti abona utilizand acest link. O sa fie interesant, iti promit