Gratar vegetarian cu branzeturi, fructe si legume (P)
idei inedite pentru un gratar vegetarian delicios
Din categoria: vara se numara… gratarele, ce zici daca anul asta pornim un nou trend? Hai sa iesim din zona de confort si sa transformam clasicul gratar intr-o sarbatoare de arome si culori. Hai sa ne jucam cu fructe, legume, ierburi aromatice si branzeturi. Hai sa transformam o zi ploioasa, total neprietenoasa pentru gratare in aer liber, intr-un ‘indoor picnic‘ plin de culoare. Ce parere ai? Ne jucam?
In Londra, gratarele facute in aer liber sunt mai degraba o exceptie decat o regula, si se intampla de obicei in weekend-uri, in intervalul dintre ploaia de dimineata si ploaia de la pranz. Asa ca m-am adaptat si eu si am inlocuit gratarul pe lemne, gaz sau carbune cu tigaia de grill sau grill-ul electric.
In aceasta idee, am pregatit astazi o reteta si cateva sugestii de gratar vegetarian. In centrul atentiei se afla doua produse noi din gama Hochland Delicii Calde la Gratar, in editie limitata de vara: Camembert si Mix de Branzeturi. Ambele produse au fost special create pentru pregatirea pe gratar, astfel ca nu se lipesc si isi pastreaza consistenta pe durata gatirii. Branzeturile pot fi gatite la fel de bine atat pe gratarul clasic (pe lemne, carbune sau gaz), cat si pe grill-ul electric sau intr-o tigaie de grill.
- Branza Camembert are un interior moale, cremos si se asociaza foarte bine cu fructe (piersici, smochine), legume, dar si cu dressing-uri reci (chimichurri sau salsa verde)
- Mix-ul de branzeturi (compus din mozzarella, branza proaspata de vaca si Emmentaler) are o consistenta mai ferma si este ideal pentru frigarui sau salate calde cu rosii, legume verzi sau chiar fructe.
Gratar Vegetarian: Salata cu Mix de Branzeturi si Caise
Ingredients
- 2 buc Mix de Branzeturi din gama Hochland Delicii Calde la Gratar
- 150 g caise
- 1 buc salata verde
dressing:
- 30 ml ulei de masline extra virgin
- 10 ml zeama de lamaie
- sare
- piper
Instructions
- Mixul de branzeturi se gateste pe gratarul electric bine incins, timp de 5-6 minute pe fiecare parte.
- Caisele se taie in jumatati sau in sferturi, se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se gatesc pe gratar timp de 5-6 minute.
- Salata se spala bine, se rupe in bucati si se condimenteaza cu dressing-ul de ulei de masline si lamaie.
- Pentru servire, se aranjeaza salata, caisele si branza taiata in cubulete pe un platou si se condimenteaza cu ulei de masline extra virgin.
Ca de obicei, te astept si pe retelele de social media Instagram si Facebook pentru alte idei si retete de vara.
One Comment
Dora
Arata delicios, am sa incerc si eu.