Menta si Rozmarin site de cultura gastronomica, retete si recenzii de restaurante

Smochine. Bresaola. Taleggio. Pesto

Andra Constantinescu | septembrie 8, 2014 | ReteteToamna
sezonul smochinelor

smochine cu bresaola, taleggio si pesto

smochine-bresaola-taleggio

Probabil ca daca reteta de smochine cu bresaola la cuptor n-ar fi avut un atat de mare succes la cele doua cine pe care le-am organizat saptamana trecuta, nici nu as fi ajuns sa scriu despre ea acum. Din pacate fotografiile reflecta doar partea de dinainte de a fi introduse in cuptor – iar asta pentru ca odata scoase din cuptor, smochinele au disparut in no-time iar orice incercare de a deschide aparatul ar fi fost practic inutila.  

Ideea a pornit de la Laura Laurentiu care saptamana trecuta a facut un scurt sondaj de opinie, in cautare de inspiratie pentru retete cu smochine. Una din ideile care ne-a facut tuturor cu ochiul a fost una pe care Laura a si pus-o rapid in aplicare, respectiv smochine la cuptor cu prosciutto si gorgonzola. You know me, I’m a sucker for all things Italian, asa ca o astfel de combinatie nu putea sa treaca asa pe langa mine, fara sa lase urme. De aici si pana la ceea ce vedeti mai jos n-a fost decat un pas. Ma rog, mai multi. Adica un drum pana la frigider (unde aveam si gorgonzola si taleggio, deci plenty of space pentru experimente) si inca un drum pana la un Italian Deli in Maida Vale unde am gasit nu numai prosciutto, ci si o mai veche iubire de-a mea, pe numele ei bresaola. Si uite asa mi s-au intamplat si mie minunatiile astea, intr-o varianta intermediara cu bresaola, gorgonzola si cimbru si in varianta lor finala care suna asa: smochine cu bresaola, taleggio si pesto. Intamplator sau nu, atat bresaola cat si taleggio (o branza semi-moale, cu crusta subtire si aroma delicata, usor fructata) vin din Lombardia si fac casa foarte buna impreuna. Mie imi plac si frunzele verzi in astfel de combinatii, in mod particular cimbrul sau rozmarinul, insa de data asta am avut niste pesto care nu mai suporta amanare si zic eu ca s-a potrivit foarte bine. Dar mai bine sa lasam pozele (si oaspetii, daca doresc) sa vorbeasca 🙂

smochine-bresaola-taleggio 

Smochine la cuptor cu bresaola, taleggio si pesto

Smochine la cuptor cu bresaola, taleggio si pesto

Ingrediente

    (pentru 4 portii)
  • 4 smochine
  • 8 felii subtiri de bresaola
  • 4 bucatele de branza taleggio
  • 4 lingurite de pesto

Metoda de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Taiati varful smochinelor apoi crestati fiecare smochina in sferturi.
  3. Inveliti fiecare smochina in cate doua felii de bresaola. Asezati in centru cate o bucatica de branza iar deasupra o lingurita de pesto.
  4. Asezati smochinele in boluri mici si dati la cuptor pentru 10 minute.
https://www.mentasirozmarin.ro/2014/09/smochine-bresaola-taleggio-pesto.html

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

Un gand, o idee, o intrebare?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cultura gastronomica si explorari culinare

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de sarbatoare retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2018 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.
Menta si Rozmarin