caise-caramelizate-mascarpone-vanilie-miere
Retete,  Vara

Caise caramelizate cu mascarpone si miere

deserturi rapide 
 
caise-caramelizate-mascarpone-vanilie-miere
 

Daca aveti pofta de un desert delicat si aromat, atunci va invit sa incercati aceste caise caramelizate servite cu crema de mascarpone cu vanilie si miere. Iar daca inca nu v-am convins, va mai dezvalui un singur detaliu: se prepara in mai putin de 15 minute.  

 
caise-caramelizate-mascarpone-vanilie-miere
 
 
caise-caramelizate-mascarpone-vanilie-miere
 
Caise caramelizate cu crema de mascarpone si miere

Caise caramelizate cu crema de mascarpone si miere

Ingrediente

  • patru caise
  • patru linguri de zahar brun
  • 40 grame unt
  • patru lingurite de miere
  • 100 grame mascarpone
  • o pastaie de vainilie de bourbon
  • cateva frunzulite de menta proaspata

Metoda de preparare

  1. Taiem caisele in jumatate, scoatem samburii si punem in mijlocul fiecarei jumatati de caisa cate o bucatica se unt si o jumatate de lingura de zahar brun. Le aranjam frumos intr-o tava, pe hartie de copt si le dam la cuptor (la functia de grill daca aveti) pentru 5 minute sau pana cand zaharul se caramelizeaza si caisele capata o culoare brun-aurie.
  2. In timp ce caisele sunt la cuptor, pregatim crema: amestecam crema mascarpone cu semintele unei pastai de vanilie si cu miere.
  3. Aranjam crema intr-un pahar cu picior, adaugam caisele si decoram cu frunzulite de menta proaspata.
https://www.mentasirozmarin.ro/2011/12/reteta-caise-caramelizate.html
Enjoy!
 

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.