Taste of Morocco: Cuscus cu ardei si lamai murate [*vegan]
Cu gandul la vara, la mare si la soare am pregatit astazi acest cuscus cu ardei copti pe gratar si lamai murate: un preparat fresh, plin de culoare, vitamine si savoare. Tare m-am bucurat ca in sfarsit pot sa folosesc lamaile murate pe care le-am pregatit acum trei luni si despre care va spuneam ca sunt folosite cu precadere in bucataria marocana, dar si in cea indiana.
Am servit cuscus-ul la pranz, pe post de fel principal, insa daca doriti il puteti servi si pe post de garnitura la diverse preparate din carne.
Pentru doua portii (garnitura) sau o portie (fel principal) sunt necesare urmatoarele:
Ingrediente:
200 grame cuscus
250 ml apa clocotita
jumatate de ardei rosu
jumatate de ardei galben
jumatate de ardei verde
o rosie
cateva fire de ceapa verde
o jumatate de lamaie murata
sare
ulei de masline
Asezam cuscus-ul intr-un vas, turnam apa clocotita si lasam acoperit timp de 5-10 minute, pana cand apa este absorbita in totalitate. Amestecam cuscus-ul cu o furculita pentru a-i da un aspect afanat, nelipicios si adaugam o lingurita de ulei de masline sau de unt.
Taiem ardeii fasii si rosia in rondele si le prajim pe grill, stropite cu cateva picaturi de ulei de masline. Cand sunt prajite insa inca crocante, le taiem in bucati mai mici si le adaugam in vasul cu cuscus.
Spalam lamaia murata, pentru a inlatura excesul de sare, inlaturam miezul cu ajutorul unui cutit si folosim doar coaja, taiata in bucatele.
Adaugam lamaia, ceapa verde, potrivim de sare si servim.
Pofta buna!
8 Comments
DiaMar-bucataria galbena
Imi place pentru ca este o mancare usoara.Pupici!
pansy
Pana la urma trebuie sa fac si eu lamai murate .Am fost in maroc,da’din pacate lamai murate nu am mancat.
Ramona Alina
Mã bate gândul sã prepar si eu lãmâi murate, interesant:)
Brindusa
Alexandra, iti doresc sa ai un An Nou cu dragoste si sanatate. La multi ani!
Andra
Multumesc pentru urari Brandusa, te imbratisez cu drag!
Andra
Dragele mele, sunt sigura ca o sa va placa lamaile murate. Si eu am fost reticenta la inceput, de aceea am facut doar 4, insa garantat mai fac o tura!
Abia astept sa le folosesc si la tagine.
Mihaela
Imi place mult salatica ta, ador cos-cus-ul. Ma duc sa vizitez si lamaile murate!
Andra
Ma bucur tare mult, eu am intotdeauna o punga de cus-cus in dulap: e ideal cand vrei ceva gustos si rapid!
Pupici :*