Retete de primavara: Salata cu spanac, rucola, rosii cherry, mozzarela si rodie [*lacto-vegetarian]
Am sa incep prin a spune ca iubesc salatele de orice fel: sunt sanatoase, pline de vitamine, reconfortante si ideale pentru dieta. Mai mult decat atat, se pot servi in orice moment al zilei, atat ca fel principal cat si ca garnitura.
Pentru salata de astazi nu am sa dau cantitati foarte exacte, ramane sa apreciati voi, dupa propriile gusturi proportia ingredientelor.
Am ales pentru aceasta salata cateva frunze fragede de spanac tanar, o mana de rucola, cateva rosii cherry taiate in jumatate, un bulgare de mozzarela pe care l-am rupt in bucati si o samburii de la o rodie. Le-am stropit cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu cateva picaturi de ulei de masline extravirgin, am adaugat sare si piper si am servit-o pe post de mic dejun tarziu.
Pentru ca salata sa isi pastreze prospetimea va sfatuiesc sa adaugati zeama de lamaie si uleiul de masline doar cu cateva minute inainte de servire, astfel frunzele vor ramane crocante si pline de vitalitate!
Si pentru ca suntem in perioada postului, daca ati inceput postul, puteti inlocui mozzarela cu branza tofu sau chiar cu cateva crutoane proaspat prajite in ulei de masline.
Enjoy!
8 Comments
mama
Cred ca e foarte buna, abia astept sa o fac si eu Pupici multi
Emily
plina de vitamine si perfecta pt dieta mea! :*
DiaMar-bucataria galbena
Buna si foarte sanatoasa.O zi buna iti doresc.
Andra
aveti dreptate dragutele, e sanatate curata salata asta!
Va pup! :*
pansy
lasa de buna,ca sunt convinsa,dar arata SUPER!
Andra
Esti o scumpa, Pansy, te pupic 🙂
Cristina
Sanatoasa, delicioasa… adica perfecta!
Andra
Draga Cristina, ma bucur ca iti place salata, e una din preferatele mele 🙂 Pupici :*