Vegetarian Recipes and Blog

On Toast

Andra Constantinescu | September 14, 2015 | IarnaPrimavaraReteteToamnaVara

5 idei de pus pe paine prajita

1. Un ou posat la marea arta. All you need is… love, obviously! Si oua proaspete. Cu cat mai proaspete ouale cu atat mai bine. Lasa apa sa fiarba la foc mic pana cand incep sa apara bule mici de aer in interiorul cratitei. Adauga o lingura de otet. Apa e perfecta atunci cand e aproape pe punctul de a da in clocot. Acum e momentul sa adaugi ouale, pe rand (eu prefer sa le sparg inainte in canute mici de cafea). Daca ouale sunt super-proaspete nu e nevoie sa produci un vartej. Daca nu esti sigur, go for vartej. Lasa ouale in apa timp de 3-4 minute. Scoate-le pe hartie absorbanta, apoi aranjeaza frumos fiecare ou pe o felie de paine prajita (preferabil paine cu maia). Condimenteaza cu sare Maldon, un pic de piper si niste chives. 

Runny yolks make gloomy Mondays look brighter. #poachedeggs #eggsontoast #runnyyolks #eggporn #instaegg #instaegg #eggsoftheday #foodgasm #foodporn #instafood #instabreakfast #breakfast #breakfastofchampions #breakfastclub #foodpics #instadaily #howisautumn #helloseptember #morningslikethese #yellow #foodandcolour #mybreakfast #thisisbreakfast #egglove #foodpornography #healthyeating #healthyliving #eathealthily

A post shared by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

2. Scrambled eggs. Dap, oua again. Pentru ca I have an obsession – and you should have one too. Cu scrambling-ul e simplu: incinge un cub de unt intr-o tigaie pana cand incepe sa se topeasca. Adauga ouale batute lejer, lasa focul la minim si amesteca constant cu o spatula pana cand incep sa le lege. Dont’ rush it. La final, mai adauga un cub de unt de marimea unui zar si amesteca sa se omogenizeze frumos. Gata. Aranjeaza totul frumos pe o felie de paine prajita, condimenteaza cu sare Maldon (in care ai amestecat cateva bucatele de rosii uscate la soare), piper si chives.

#saturdaymornings: Homemade #sourdough, #scrambled eggs, sundried tomato salt, #chives 💚 Coffee to follow. #breakfastforone #scrambledeggs #ontoast

A post shared by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

 

3. Pesto din rosii uscate la soare. Easy. In robotul de bucatarie pui asa: niste rosii uscate la soare, un file de ansoa, cateva capere, un catel de usturoi. Blitz, blitz and blitz – de vreo cateva ori. Adauga un pic de ulei de masline si cateva frunze de origano. Aseaza o cantitate generoasa de pesto pe felii de paine prajite lejer. Drizzle un pic de ulei de masline on top chiar inainte de a servi. 

#summer on toast: Red #pesto w/ sun dried tomato, #sumac & extravirgin olive oil ☀️ #mondayspecials #tasteofsummer #redpesto #summer #brunch #foodfeed #foodie #foodpics #foodandfun #simplefood #crostini #pesto

A post shared by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

 

4. Brie si dulceata din fructe de soc. Dulceata o iei de la Marius de la Bacania Veche. Sau de la bunica/mama/matusa ori cineva priceput si generos. Branza – din orice supermarket mai acatarii. Painea ideala e una de secara cu nuci. Trust me on that one.

Gourmet dinner courtesy of Bacania Veche: Rye & walnut toasted bread, warm #brie & a fantastic #elderflower fruit preserve brought to me from Romania by @tudosiei 😊

A post shared by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

 

5. Taleggio, ansoa, cimbru si capere. La cuptor pentru 3 minute. I rest my case.

A (very) late #italian dinner: Spelt & linseed #sourdough, #taleggio, #anchovies, #capers & fresh thyme 💜

A post shared by Andra Constantinescu (@mintandrosemary) on

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

2 thoughts on “On Toast”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.