scrambled-eggs
Iarna,  Primavara,  Retete,  Toamna,  Vara

On Toast

5 idei de pus pe paine prajita

1. Un ou posat la marea arta. All you need is… love, obviously! Si oua proaspete. Cu cat mai proaspete ouale cu atat mai bine. Lasa apa sa fiarba la foc mic pana cand incep sa apara bule mici de aer in interiorul cratitei. Adauga o lingura de otet. Apa e perfecta atunci cand e aproape pe punctul de a da in clocot. Acum e momentul sa adaugi ouale, pe rand (eu prefer sa le sparg inainte in canute mici de cafea). Daca ouale sunt super-proaspete nu e nevoie sa produci un vartej. Daca nu esti sigur, go for vartej. Lasa ouale in apa timp de 3-4 minute. Scoate-le pe hartie absorbanta, apoi aranjeaza frumos fiecare ou pe o felie de paine prajita (preferabil paine cu maia). Condimenteaza cu sare Maldon, un pic de piper si niste chives. 

https://instagram.com/p/7mzy9FEkVL

2. Scrambled eggs. Dap, oua again. Pentru ca I have an obsession – and you should have one too. Cu scrambling-ul e simplu: incinge un cub de unt intr-o tigaie pana cand incepe sa se topeasca. Adauga ouale batute lejer, lasa focul la minim si amesteca constant cu o spatula pana cand incep sa le lege. Dont’ rush it. La final, mai adauga un cub de unt de marimea unui zar si amesteca sa se omogenizeze frumos. Gata. Aranjeaza totul frumos pe o felie de paine prajita, condimenteaza cu sare Maldon (in care ai amestecat cateva bucatele de rosii uscate la soare), piper si chives.

 

3. Pesto din rosii uscate la soare. Easy. In robotul de bucatarie pui asa: niste rosii uscate la soare, un file de ansoa, cateva capere, un catel de usturoi. Blitz, blitz and blitz – de vreo cateva ori. Adauga un pic de ulei de masline si cateva frunze de origano. Aseaza o cantitate generoasa de pesto pe felii de paine prajite lejer. Drizzle un pic de ulei de masline on top chiar inainte de a servi. 

 

4. Brie si dulceata din fructe de soc. Dulceata o iei de la Marius de la Bacania Veche. Sau de la bunica/mama/matusa ori cineva priceput si generos. Branza – din orice supermarket mai acatarii. Painea ideala e una de secara cu nuci. Trust me on that one.

https://instagram.com/p/zS3i8LEkZ4

 

5. Taleggio, ansoa, cimbru si capere. La cuptor pentru 3 minute. I rest my case.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.