porridge-reteta
Iarna,  Primavara,  Retete

Colectia de porridge

New Year, New Porridge! 🙂

porridge-reteta

Happy 2016 dragilor! Sper ca ati petrecut sarbatorile asa cum se cuvine, cu lots of mancare buna, plenty of booze si a bunch of oameni frumosi alaturi. Eu m-am intors in Londra cu cateva kilograme bune in plus, asa ca zilele astea ma dreg cu porridge (because fibre), legume fierte la aburi (because vitamine), salate si fructe (desi I’m not a big fan, but then again: vitamine), peste si branzeturi (because proteine si grasimi bune). Ah, si cu vin rosu, because apparently niste cercetatori (britanici, of course) au descoperit ca vinul rosu te face mai sexy. Cheers to that!

Retete de vin n-am, asa ca m-am gandit ca poate v-ar face si voua bine niste retete de porridge. Le-am adunat pe toate aici, sa va fie mai usor sa alegeti. Eu am inceput cu o combinatie de porridge cu zahar brun, topped cu afine si o fabuloasa marmelada de portocale rosii la care am muncit vreo doua zile anul trecut. Alternativ, o miere de buna calitate sau un sirop de artar s-ar potrivi bine in povestea asta.

Also, afinele fac casa buna si cu lamaia si fulgii de migdale.

reteta-porridge-cu-afine

Daca afinele nu sunt printre preferatele voastre, incercati capsuni, smochine sau fructe de padure.

reteta-porridge

Untul de fistic poate fi mai greu de gasit, dar cativa samburi de fistic zdrobiti pot constitui o alternativa la acest porridge cu unt de fistic si rodie.

porridge-fistic-rodie

O alternativa la porridge o reprezinta semintele de chia – care aparent au valori nutritionale foarte ridicate. Eu le-am lasat peste noapte acoperite cu lapte, apoi dimineata am pus deasupra o cantitate generoasa de fructe. Mi-a placut.

budinca-de-chia-reteta

Voi cu ce va dregeti dupa festinul de sarbatori? Do share, mi-ar prinde bine niste extra idei care sa nu includa cuvintele: porc, carnati, sarmale sau salata de beouf 😛

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

5 Comments

  • Detop

    La Multi Ani si multe succese in 2016!
    Eu pun la inmuiat de cu seara fulgii de ovaz, pentru ca eram mereu pe fuga si nu reuseam sa-mi pregatesc ceva gustos. Acum adaug ce fructe am la indemana, alune, caju sau migdale, toate crude. Cu siropuri nu am incercat inca 🙂 Multumim pentru retete!

  • Viviana

    La Multi Ani !!!!!
    ..mie-mi place budinca de chia 😉 si o pregatesc cu lapte de soia, miere, iaurt grecesc, pun muuulta scortisoara, seminte de canepa, merisoare uscate si ce se mai nimere :)))
    fac porridge dupa reteta ta, merci din nou 😉

    si rar de tot mai fac French toast sau pancakes cu sirop de artar, yummie…
    …dar cel mai mult si mai mult maninc clasicul mic dejun cu English tea, scrambled egss and bread and butter 😉 nu-I sanatos da-i al naibii de gustos :)))

    multa bafta in anul ce-a inceput si cat mai multe postari, multi pupici; chiar daca, doar virtuali xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.