Supa crema de conopida cu chipsuri din pastarnac
retete de sarbatoare
supa crema de conopida cu chipsuri de pastarnac
Supa crema de conopida cu chipsuri din pastarnac
Reteta de astazi vine sa demonstreze faptul ca din doar trei ingrediente simple si la indemana oricui putem crea un preparat care face fata cu succes unei mese festive. Supa crema de conopida este usor de preparat si are o consistenta fina, catifelata, iar chipsurile din pastarnac crocante si parfumate ii dau o nota de sarbatoare. In plus, daca iubiti usturoiul prajit pe grill, puteti adauga cateva jumatati de catei de usturoi in bolurile cu supa: aroma usturoiului usor afumat se potriveste de minune cu gustul fin si delicat al conopidei. Am creat aceasta reteta acum cateva luni, cand Ina Todoran mi-a facut o deosebita surpriza invitandu-ma sa colaborez la minunata ei revista intitulata “Pasi spre Eden”. Este o revista de lifestyle sanatos, scrisa din suflet de catre o persoana frumoasa si sensibila – va recomand cu mare drag sa o cititi: veti gasi acolo ganduri frumoase, sfaturi utile si desigur, cateva retete vegane absolut delicioase. 🙂
Ingrediente
- o conopida (aprox 500 grame)
- o radacina de pastarnac
- o capatana de usturoi
- o ceapa de marime medie
- un litru de supa vegetala
- cateva picaturi de ulei de masline
- sare si piper
Metoda de preparare
- Se preincalzeste cuptorul la 150 grade Celsius.
- Conopida se taie in buchetele mici si se pune la fiert in supa vegetala, impreuna cu ceapa taiata in 4. Se fierbe la foc mediu pana cand conopida devine moale.
- Intre timp se pregatesc chipsurile de pastarnac: se spala bine radacina de pastarnac, fara a se curata de coaja, apoi se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie pe lungime, in fasii cat mai subtiri, cu ajutorul unei razatoare tip mandolina. Fasiile de pastarnac se aseaza intr-un castron si se stropesc cu ulei, apoi cu ajutorul unei pensule de bucatarie se distribuie un strat foarte fin de ulei pe intreaga suprafata a fasiilor de pastarnac. Se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade Celsius pentru 15-20 de minute, avand grija sa le intoarcem din cand in cand pentru o coacere uniforma. Cand sunt coapte, chipsurile capata o culoare aurie si devin crocante. Se scot pe hartie absorbanta si se sareaza.
- Se pregateste usturoiul: se taie capatana de usturoi pe jumatate, se unge cu ulei de masline si se aseaza intr-o tigaie de grill foarte bine incinsa. Se prajeste timp de 3-5 minute.
- Cand conopida este fiarta, se ia oala de pe foc si se lasa la racit pentru cateva minute.Se transfera buchetelele de conopida impreuna cu jumatate din cantitatea de lichid intr-un vas cu pereti inalti. Cu ajutorul unui blender de mana se paseaza conopida, pana cand se obtine o crema fina. Se ajusteaza cantitatea de lichid in functie de consistenta dorita.
- Pentru servire, se transfera supa in boluri, se decoreaza cu chipsuri din pastarnac, se adauga cativa catei de usturoi si se condimenteaza cu piper negru proaspat macinat.
17 Comments
Alexandrina
Delicioasa!
Un An Nou fericit!
Andra
Multumesc frumos Alexandrina!
Un An Nou fericit si tie draga mea! :*
catkitchen
Cu siguranta o voi incerca si eu , ador conopida si pastarnacul !!
Iti doresc din suflet un AN NOU asa cum ti-l doresti !!
Te imbratisez cu drag !!
Andra
Multumesc din suflet draga mea!
Un An Nou minunat si tie! Te pup! :*
Emily
Super delicioasa supa, e una dintre preferatele mele!
la multi ani draga mea! Sa fi isanatoasa si tot timpul cu zambetul pe buze! te imbratisez cu mare drag!
Andra
Oh, Emily si mie imi place tare mult! 🙂
Te imbratisez si eu cu drag si iti doresc un An Nou cu bucurie si iubire! :*
liana
La multi ani si tie, sa ai un an minunat!
Andra
La multi ani Liana draga!
Te pup! :*
Rita Oarga
Multa fericire, sanatate si impliniri in Noul An. Sa fii inconjurata de dragostea familiei si a prietenilor.
La multi ani!
Andra
Multumesc din suflet Rita!
Te pup :*
simplu si bun
Excelenta reteta !
Andra
Multumesc frumos! Ma bucur ca este si pe gustul vostru! 🙂
Laura
Se pot face astfel de chipsuri si din alte legume, prin aceeasi metoda? Multumesc 🙂
Andra Constantinescu
Laura, cu siguranta. Eu am mai facut din sfecla rosie (reteta aici: http://www.mentasirozmarin.ro/2012/07/chipsuri-din-sfecla-rosie-cu-cimbru-si-sare-de-mare-vegetarian.html), dar poti incerca si cu morcovi, cartofi sau radacina de patrunjel.
Pingback:
Laura
Chipsuri de păstârnac? Doamne, ce idee grozavă. Musai încerc și eu la alte supe creme. Optam de obicei pe bacon crocant, căci na. Bacon. 😛
Delia
O idee foarte buna! Ador conopida si pastarnacul, multumesc de reteta