Retete vegetariene de Pasti – selectie
Recomandarile mele pentru meniul vegetarian de Pasti. O selectie a celor mai frumoase retete vegetariene de primavara, cu sparanghelul, mazarea, varza creata si dovleceii verzi in rolurile principale.
Repede-repede, pe ultima suta de metri, iata si recomandarile mele din acest an pentru meniul vegetarian de Pasti. Singurul meu regret este ca oricat de mult mi-am planificat nu am reusit sa vin cu un desert special pentru aceasta sarbatoare. Sper insa sper ca ma veti ierta si va promit ca in cel mai scurt timp revin si cu reteta dulce pe care o aveam in plan. Nu am sa va las insa fara nici o recomandare dulce: prajitura cu morcovi este – as zice eu – o varianta simpla si ingenioasa pentru Pasti. Dar sa le luam pe rand:
1. Crostini cu pesto de mazare, cimbru si Parmigiano Reggiano – un aperitiv simplu si de efect, cu gust intens de mazare proaspata, condimentata cu cimbru si piper negru, si innobilata cu cateva fasii de Parmigiano Reggiano.
2. Salata de dovlecei verzi (zucchini) cu marar si rucola – o salata eleganta, cu un dressing lejer din lamaie si ulei de masline – poate fi servita pe post de aperitiv sau ca si garnitura alaturi de o tarta cu legume
3. Sparanghel cu sos Gribiche si creson – o adevarata delicatesa: sparanghel fin si delicat, copt in cuptor si apoi condimentat cu un sos special cu castraveti murati si capere. Cresonul aduce o nota usor picanta si un plus de eleganta acestui preparat.
4. Gnocchi de casa cu menta si pesto din varza Savoy – un preparat elegant, plin de arome care mai de care mai surprinzatoare: gnocchi fini, cu aroma proaspata de menta, condimentati cu un pesto cu gust intens de varza Savoy, samburi de pin si zeama de lamaie: un deliciu! In plus, gnocchi si pesto pot fi preparate in avans, lasandu-va mai mult timp pentru a va bucura de compania familiei si a prietenilor la pranzul de Pasti.
5. Baghete cu negrilica si turmeric – pentru ca e sarbatoare, eu va propun sa ne delectam si cu o paine speciala: probabil una dintre cele mai bune paini pe care le-am facut pana acum π
6. Tarta cu sparanghel, rosii Santini si branza de capra – fara dubiu, una dintre cele mai frumoase tarte pe care am avut ocazia sa le pregatesc pana acum. Ramane preferata mea pentru sarbatori, mai ales in perioada de primavara, cand sparanghelul este in plin sezon. Ingredientele spun totul despre aceasta tarta, iar la fel ca si gnocchi, ea poate fi pregatita in avans. Se poate servi alaturi de o salata verde sau o salata de cruditati precum delicioasa salata de dovlecei prezentata mai sus.
7. Desert: Prajitura cu morcovi, crema de branza, nuci caramelizate si ghimbir – simpla si cu arome intense de nuca, morcov si ghimbir, aceasta prajitura cu siguranta va starni intrebari, discutii si cereri de a doua portie. Give it a try! π
Cam acestea ar fi cele 7 retete vegetariene de Pasti, sau altfel spus recomandarile mele pentru meniul vegetarian de sarbatoare din acest an. Dupa cum probabil ati observat, am pus accentul pe preparate simple, in care am scos in evidenta ingredientele principale, condimentandu-le subtil si discret cu ierburi aromatice sau sosuri speciale. Poate am exagerat putin cu verdele, dar cred eu ca este culoarea sezonului – si in plus, face contrast bun cu rosul intens al oualor vopsite π
Ca de obicei, iata in continuare si o scurta incursiune in blogosfera romaneasca – cu recomandari vegetariene pentru pranzul de Paste, venite de la bloggeritele mele preferate:
– Meniu vegetarian de Paste – de la draga de Andie. O selectie spectaculoasa de aperitive (oh, salata aceea de andive este de vis!), supe, salate, feluri principale, si o oferta de dulciuri careia cu greu i-as putea rezista.
– Party food: Pateu vegetal din linte – de la Ilinca @laminesubnuc. Ilinca ne asteapta sub nucul ei, cu povesti delicioase si retete creative, va invit sa-i faceti o vizita! π
– O selectie de branzeturi frantuzesti – de la Simona @alisonstrials. In fiecare Duminica, Simona ne aduce in prim plan cate o varietate de branza. Eu una sunt incantata si extrem de bucuroasa pentru aceste recomandari, cu atat ma mult cu cat Simona e acolo, direct la sursa, in tara acestor minunate branzeturi.
– Amuse-bouches cu fenicul, portocale rosii si creveti (*pescetarian) – de la Nicolle @Bistro Margot – eu am doar atat de spus: simplu si spectaculos.
La cererea publicului, am cautat – fara prea mult succes – si o reteta de drob vegetal. Daca aveti o reteta testata, verificata si care v-a placut mult mult de tot, eu m-as bucura sa imi povestiti despre ea. Daca nu, va provoc la discutii: cum ar trebui sa fie in opinia voastra drobul vegetal perfect? Ce ar trebui neaparat sa contina? Ce nu v-ati dori sa contina? Am sa iau in seama recomandarile voastre si promit sa vin pentru anul viitor cu reteta perfecta! π
Astea fiind spuse, va doresc tuturor sarbatori frumoase, sa va bucurati de oamenii dragi din viata voastra, sa va delectati cu zambtete, voie buna si bucate alese!
Paste Fericit! <3
2 Comments
Pingback:
Ilinca Tudose
Thanks for the link :D. Abia acum l-am vazut :).