Retete de Pasti: Crostini cu pesto de mazare, cimbru si Parmigiano Reggiano [*lacto-vegetarian]
Incepem seria retetelor de Pasti cu un aperitiv simplu si plin de vitamine: crostini cu pesto de mazare, cimbru si Parmigiano Reggiano.
Daca ati apucat sa vedeti reteta anterioara, cea de gnocchi cu menta si pesto de varza Savoy veti spune probabil ca am inceput sa fac o obsesie pentru pesto. Si probabil ca nici nu ati gresi prea mult, insa asa cum ma stiti deja, imi place sa ma joc cu ingredientele, astfel ca nici de aceasta data nu vom vorbi de clasicul si arhi-cunoscutul pesto alla genovese. Vom vorbi despre un pesto special, de sarbatoare – as zice eu – cu mazare, cimbru si Parmigiano Reggiano. De ce mazare? Pentru ca este extrem de versatila, face casa buna cu cimbrul, dar si cu alte verdeturi aromatice – precum menta, mararul, patrunjelul sau chiar coriandrul. Daca folositi mazare proaspata, este suficient sa o fierbeti 3-4 minute pentru ca este foarte frageda iar un timp de fierbere prea lung i-ar distruge calitatile. In plus, pentru a-i pastra culoarea vibranta, e recomandat ca imediat dupa fierbere, mazarea sa fie scoasa intr-un bol cu apa cu gheata. Astfel, mazarea isi va pastra nu numai culoarea, dar si aroma. De aici si pana la pesto mai e doar un pas: am pus mazarea, impreuna cu cimbrul, parmezanul, ulei de masline si zeama de lamaie intr-un blender, am mixat totul pana cand am obtinut o pasta si am condimentat cu sare si piper negru proaspat macinat. Desigur, pentru a pastra spiritul unui pesto traditional, daca doriti puteti adauga si cateva seminte de pin, insa cu aceasta ocazie eu am considerat ca nu sunt neaparat necesare.
Crostini cu pesto de mazare asadar, fara prea multe alte adaugiri, pentru ca stiu ca sunteti ocupati cu pregatirile de iepuras. Insa stati pe aproape, pentru ca va mai pregatesc zilele astea cateva retete, sa aveti inspiratie pentru meniul vostru de sarbatoare. 🙂
Ingrediente
- 150 grame mazare boabe
- 3-4 frunze de menta
- 20 ml ulei de masline extravirgin
- 20 grame Parmigiano Reggiano ras
- zeama de la o jumatate de lamaie
- cateva ramurele de cimbru proaspat
- sare Maldon
- 4 felii de paine cu maia
- 2-3 ramurele de cimbru proaspat
- piper negru proaspat macinat
Metoda de preparare
- Mazarea proaspata se fierbe timp de 3-4 minute in apa cu sare in care se adauga si frunzele de menta, apoi se scoate direct intr-un castron cu apa cu gheata.
- Pentru prepararea pesto-ului se pune mazarea, impreuna cu uleiul de masline, parmezanul ras, zeama de lamaie, cimbrul si sarea intr-un blender si se mixeaza pana cand se transforma in pasta.
- Pentru servire, prajiti feliile de paine pe grill, adaugati o cantitate generoasa de pesto, condimentati cu piper negru proaspat macinat si decorati cu cate o crenguta de cimbru.
4 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: