michel-roux-taste-of-london-2013
Evenimente Culinare,  Food and Travel

Taste of London 2013 highlights – Roux Family

Pentru prima data in istorie, trei generatii ale familiei Roux se reunesc pe scena festivalului Taste of London intr-o demonstratie de zile mari a pasiunii lor pentru gastronomie

roux-family-taste-of-london-2013

Probabil cea mai importanta manifestare gastronomica de pe malul Tamisei, editia din acest an a festivalului Taste of London a reunit nume importante din industria restaurantelor din Marea Britanie, precum: Le Gavroche, L’Anima, Mango Tree, Naamyaa sau Gauthier Soho.
Ca in fiecare an, restaurantele prezente s-au intrecut in a-si prezenta creatiile culinare, au fost organizate degustari de vinuri si cursuri de gatit iar scena Electrolux a gazduit numeroase demonstratii de arta culinara sustinute de nume mari precum Raymond Blanc, Tom Kitchin, Alfred Prasad, Jason Atherton si desigur Albert Roux impreuna cu Michel Roux Jr si fiica acestuia, Emily.
Cu siguranta cel mai important eveniment al festivalului a fost reunirea celor trei generatii ale familiei Roux intr-o demonstratie de pasiune si dragoste pentru gastronomie.
Albert Roux este cel care in 1967, impreuna cu fratele sau Michel Roux, a pus bazele primului restaurant care a obtinut trei stele Michelin in UK: Le Gavroche. Cei doi frati au fost desemnati in 2003 ca fiind cei mai influenti Chefi in UK, iar de-a lungul celor mai mult de 40 de ani de cariera, Albert Roux si fratele sau au avut o puternica influenta in gastronomia Marii Britanii si in ceea ce priveste obiceiurile alimentare ale britanicilor.
De-a lungul timpului, in bucatariile Le Gavroche s-au format Chefi celebri precum Gordon Ramsay, Marcus Wareing sau Marco Pierre White. In prezent, Le Gavroche este condus de fiul lui Albert Roux, Michel Roux Jr. (doua stele Michelin) – care duce mai departe cu succes standardele create de tatal si de unchiul sau. Michel Roux Jr. gateste in stil “modern French” – sau altfel spus in stilul clasic frantuzesc, insa putin mai light, cu lejere influente Mediteraneene si usoare arome Asiatice.
Emily, fiica lui Michel Roux Jr., a studiat la Paul Bocusse Institute in Lyon, a lucrat in restaurantul Louis XV in Monaco detinut de Alain Ducasse, a petrecut patru luni la Hotel Lancaster in Paris (o stea Michelin) iar in prezent lucreaza in Paris la un restaurant cotat cu o stea Michelin.

michel-roux-taste-of-london-2013

Reuniti pe scena teatrului Electrolx in cadrul festivalului “Taste of London“, cei trei au gatit un preparat aflat pe meniul Le Gavroche inca de la inceputuri: anghinare cu somon afumat si oua posate. Insa mai importanta decat demonstratia culinara in sine, a fost reunirea celor trei generatii Roux pentru prima data pe o scena publica. Scena Electrolux a fost neincapatoare pentru multimea care a venit sa ii vada pe cei trei intr-o demonstratie culinara plina de pasiune. Chiar daca preparatul nu a fost dintre cele mai complexe, bucuria si pasiunea se citea pe fetele celor trei si a fost de-a dreptul molipsitoare.

roux-family-taste-of-london
 
“Food is love!” – a exclamat Albert Roux cu o oarecare emotie in glas, spre sfarsitul evenimentului, iar stand sa il asculti vorbind despre mancare nu poti sa nu fi cuprins tu insuti de emotie. 

taste-of-london-2013-michel-roux-albert-and-emily

Cele patru ore pe care le-am avut la dispozitie pentru a vizita evenimentul au fost practic insuficiente pentru a putea degusta toate creatiile gastronomice, insa ca in fiecare an, mi-am completat colectia cu cartea de retete a evenimentului, asa ca urmeaza ca in curand sa experimentez si cateva retete de la festival.
taste-of-london-2013-albert-roux-andra

In continuare va invit sa urmariti inregistrarea acestui eveniment. 

Thank you note: mii de multumiri lui Constantin Turculet pentru inregistrarea video si pentru fotografia cu Albert Roux, de care sunt foarte, foarte mandra 🙂
End note: din pacate anul trecut a plouat atat de tare incat nu am reusit sa fac nici macar cateva fotografii, insa va invit sa cititi in retrospectiva impresiile de la Taste of London 2011 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.