Retete

Cheesecake cu piure de castane si Cointreau

Retete de toamna-iarna:

cheesecake cu piure de castane, fulgi de migdale si Cointreau

 reteta-cheesecake-cu-castane

Acum cateva saptamani va faceam o invitatie la “festivalul castanelor” si va promiteam o reteta de cheescake cu piure de castane. Inca va mai astept retetele pana la finalul acestei luni, cand le voi aduna pe toate intr-o postare speciala. Pana atunci insa, va las reteta promisa de cheescake cu pire de castane. Evident, am folosit o parte din piure-ul de castane pe care il facusem cu cateva zile inainte – o intreprindere migaloasa si destul de mancatoare de timp, insa cu satisfactii pe masura. Reteta de la care am plecat e o reteta clasica de cheesecake, cu baza din biscuiti digestivi si unt. Pentru umplutura de branza am folosit ricotta si Philadelphia, iar fiindca se apropie sarbatorile, am “condimentat” toata povestea cu un splash de Cointreau. Am mai adaugat o mana generoasa de fulgi de migdale prajiti on top si cam asta a fost. Urmeaza reteta – pe repede-inainte, pentru ca e perioada examenelor si am de finalizat un restaurant review de vreo 1500 de cuvinte pana marti, cand plec la Bucuresti pentru Food Bloggers Conference.

reteta-cheesecake-cu-castane

Cheesecake cu piure de castane si Cointreau

Cheesecake cu piure de castane si Cointreau

Ingrediente

    pentru blat:
  • 250 grame biscuiti digestivi
  • 100 grame unt nesarat
  • pentru crema de branza cu pire de castane
  • 300 grame branza Philadelphia
  • 250 grame ricotta
  • 250 grame piure de castane
  • doua oua
  • 100 grame zahar fin
  • 50 grame Cointreau
  • pentru garnitura
  • 50-100 grame fulgi de migdale

Metoda de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade.
  2. Blatul de biscuiti: untul se topeste intr-o cratita la foc mic, dupa care se adauga biscuitii zdrobiti bine si se amesteca pana cand se formeaza o masa omogena. Se aseaza pe fundul tavii, se niveleaza si se da la frigider pana cand se prepara crema de branza.
  3. Crema de branza si castane: intr-un castron, se amesteca Philadelphia si ricotta, piure-ul de castane, ouale, zaharul si cele 50 grame de Cointreau pana cand zaharul este topit.
  4. Se adauga crema de branza in tava, peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se introduce in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 20-30 de minute sau pana cand crema devine ferma. Scoatem tava din cuptor si o lasam la racit. Ideal ar fi sa lasam cheescake-ul la racit in frigider, timp de 8 ore sau peste noapte.
  5. Pentru servire, se decoreaza cu fulgi de migdale prajiti cateva minute intr-o tigaie uscata.

Note:

Ingredientele sunt pentru o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm. Pentru a putea extrage prajitura cu usurinta, va sfatuiesc sa utilizati o forma de tort cu margini detasabile.

http://www.mentasirozmarin.ro/2014/11/cheesecake-cu-piure-de-castane.html
  

So, asta a fost reteta mea de cheesecake cu piure de castane si Cointreau, va doresc in continuare un weekend placut si nu uitati de festivalul castanelor,  astept retetele si pozele voastre pe mail la andra@mentasirozmarin.ro.

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.