Vegetarian Recipes and Blog

Cheesecake cu piure de castane si Cointreau

Andra Constantinescu | November 23, 2014 | Retete

Retete de toamna-iarna:

cheesecake cu piure de castane, fulgi de migdale si Cointreau

  reteta-cheesecake-cu-castane

Acum cateva saptamani va faceam o invitatie la “festivalul castanelor” si va promiteam o reteta de cheescake cu piure de castane. Inca va mai astept retetele pana la finalul acestei luni, cand le voi aduna pe toate intr-o postare speciala. Pana atunci insa, va las reteta promisa de cheescake cu pire de castane. Evident, am folosit o parte din piure-ul de castane pe care il facusem cu cateva zile inainte – o intreprindere migaloasa si destul de mancatoare de timp, insa cu satisfactii pe masura. Reteta de la care am plecat e o reteta clasica de cheesecake, cu baza din biscuiti digestivi si unt. Pentru umplutura de branza am folosit ricotta si Philadelphia, iar fiindca se apropie sarbatorile, am “condimentat” toata povestea cu un splash de Cointreau. Am mai adaugat o mana generoasa de fulgi de migdale prajiti on top si cam asta a fost. Urmeaza reteta – pe repede-inainte, pentru ca e perioada examenelor si am de finalizat un restaurant review de vreo 1500 de cuvinte pana marti, cand plec la Bucuresti pentru Food Bloggers Conference.

reteta-cheesecake-cu-castane

Cheesecake cu piure de castane si Cointreau

Cheesecake cu piure de castane si Cointreau

Ingrediente

    pentru blat:
  • 250 grame biscuiti digestivi
  • 100 grame unt nesarat
  • pentru crema de branza cu pire de castane
  • 300 grame branza Philadelphia
  • 250 grame ricotta
  • 250 grame piure de castane
  • doua oua
  • 100 grame zahar fin
  • 50 grame Cointreau
  • pentru garnitura
  • 50-100 grame fulgi de migdale

Metoda de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade.
  2. Blatul de biscuiti: untul se topeste intr-o cratita la foc mic, dupa care se adauga biscuitii zdrobiti bine si se amesteca pana cand se formeaza o masa omogena. Se aseaza pe fundul tavii, se niveleaza si se da la frigider pana cand se prepara crema de branza.
  3. Crema de branza si castane: intr-un castron, se amesteca Philadelphia si ricotta, piure-ul de castane, ouale, zaharul si cele 50 grame de Cointreau pana cand zaharul este topit.
  4. Se adauga crema de branza in tava, peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se introduce in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 20-30 de minute sau pana cand crema devine ferma. Scoatem tava din cuptor si o lasam la racit. Ideal ar fi sa lasam cheescake-ul la racit in frigider, timp de 8 ore sau peste noapte.
  5. Pentru servire, se decoreaza cu fulgi de migdale prajiti cateva minute intr-o tigaie uscata.

Note:

Ingredientele sunt pentru o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm. Pentru a putea extrage prajitura cu usurinta, va sfatuiesc sa utilizati o forma de tort cu margini detasabile.

http://www.mentasirozmarin.ro/2014/11/cheesecake-cu-piure-de-castane.html
  

So, asta a fost reteta mea de cheesecake cu piure de castane si Cointreau, va doresc in continuare un weekend placut si nu uitati de festivalul castanelor,  astept retetele si pozele voastre pe mail la andra@mentasirozmarin.ro.

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

6 thoughts on “Cheesecake cu piure de castane si Cointreau”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.