Cheesecake cu piure de castane si Cointreau
Retete de toamna-iarna:
cheesecake cu piure de castane, fulgi de migdale si Cointreau
Acum cateva saptamani va faceam o invitatie la “festivalul castanelor” si va promiteam o reteta de cheescake cu piure de castane. Inca va mai astept retetele pana la finalul acestei luni, cand le voi aduna pe toate intr-o postare speciala. Pana atunci insa, va las reteta promisa de cheescake cu pire de castane. Evident, am folosit o parte din piure-ul de castane pe care il facusem cu cateva zile inainte – o intreprindere migaloasa si destul de mancatoare de timp, insa cu satisfactii pe masura. Reteta de la care am plecat e o reteta clasica de cheesecake, cu baza din biscuiti digestivi si unt. Pentru umplutura de branza am folosit ricotta si Philadelphia, iar fiindca se apropie sarbatorile, am “condimentat” toata povestea cu un splash de Cointreau. Am mai adaugat o mana generoasa de fulgi de migdale prajiti on top si cam asta a fost. Urmeaza reteta – pe repede-inainte, pentru ca e perioada examenelor si am de finalizat un restaurant review de vreo 1500 de cuvinte pana marti, cand plec la Bucuresti pentru Food Bloggers Conference.
Ingrediente
- 250 grame biscuiti digestivi
- 100 grame unt nesarat
- 300 grame branza Philadelphia
- 250 grame ricotta
- 250 grame piure de castane
- doua oua
- 100 grame zahar fin
- 50 grame Cointreau
- 50-100 grame fulgi de migdale
Metoda de preparare
- Se preincalzeste cuptorul la 190 grade.
- Blatul de biscuiti: untul se topeste intr-o cratita la foc mic, dupa care se adauga biscuitii zdrobiti bine si se amesteca pana cand se formeaza o masa omogena. Se aseaza pe fundul tavii, se niveleaza si se da la frigider pana cand se prepara crema de branza.
- Crema de branza si castane: intr-un castron, se amesteca Philadelphia si ricotta, piure-ul de castane, ouale, zaharul si cele 50 grame de Cointreau pana cand zaharul este topit.
- Se adauga crema de branza in tava, peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se introduce in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 20-30 de minute sau pana cand crema devine ferma. Scoatem tava din cuptor si o lasam la racit. Ideal ar fi sa lasam cheescake-ul la racit in frigider, timp de 8 ore sau peste noapte.
- Pentru servire, se decoreaza cu fulgi de migdale prajiti cateva minute intr-o tigaie uscata.
Note:
Ingredientele sunt pentru o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm. Pentru a putea extrage prajitura cu usurinta, va sfatuiesc sa utilizati o forma de tort cu margini detasabile.
So, asta a fost reteta mea de cheesecake cu piure de castane si Cointreau, va doresc in continuare un weekend placut si nu uitati de festivalul castanelor, astept retetele si pozele voastre pe mail la andra@mentasirozmarin.ro.
6 Comments
mijnzeep1
Arata splendid! Felicitari, Andra!
Andra Constantinescu
Multumesc frumos! 🙂
Mala
E exceptional Andra draga! <3
Andra Constantinescu
Multumesc draga mea! :*
Pingback:
Paula
Totul e pe gustul meu.