carpaccio-pere-nuci-gorgonzola
Iarna,  Retete

Carpaccio de pere cu gorgonzola si nuci

retete vegetariene de sarbatori

Carpaccio de pere cu Gorgonzola si nuci

reteta carpaccio de pere cu nuci si gorgonzola

Carpaccio de pere cu gorgozola si nuci – un aperitiv cu stil

Cum stati cu pregatirile de sarbatori? Aveti deja un meniu in plan, sau sunteti inca in etapa de research? Eu inca nu m-am hotarat asupra unui meniu, insa stiu sigur ca vreau sa fie ceva simplu dar in acelasi timp special – ceva ce nu fac in mod obisnuit. Nu stiu in ce masura o sa imi si iasa asta. Pentru ca – asa cum ma stiu – parca vad ca in ultimul moment o sa imi vina vreo idee nastrusnica si o sa alerg de colo-colo in cautare de ingrediente. 

Intre timp, m-am apucat sa sap prin arhiva in cautare de inspiratie. Si mi-am adus aminte de acest aperitiv cu pere, gorgonzola si nuci. L-am facut pentru prima data anul trecut in meniul de Craciun la restaurantul scolii. Mie mi-a placut pentru ca a fost simplu de preparat, dar suficient de elegant si cu un gust complex. Si m-am gandit ca poate o sa va placa si voua 🙂

carpaccio-pere-gorgonzola-nuci

Combinatia de pere cu nuci si gorgonzola este a match made in heaven. Reteta este usoara, cu putine ingrediente care se imbina frumos si armonios. Branza Gorgonzola in mod particular se asociaza foarte bine cu nuca si cu fructele din perioada de toamna-iarna: pere, struguri, smochine etc. Dressing-ul simplu cu miere, nuca macinata si zeama de lamaie are rolul de a lega toate gusturile si de a aduce in plus o nota de aciditate. 

Carpaccio de pere cu gorgonzola si nuci – reteta

Carpaccio de pere cu gorgonzola si nuci

Carpaccio de pere cu gorgonzola si nuci

Ingrediente

    (pentru 2 portii):
  • 2 pere bine coapte, curatate de coaja
  • 30 g branza Gorgonzola
  • 30 g nuca
  • frunze de rucola si baby spanac
  • (pentru dressing):
  • cateva fire de chives tocate marunt
  • o lingurita de miere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingurita de nuca macinata
  • sare Maldon

Metoda de preparare

  1. Se taie fiecare para in felii subtiri si se aranjeaza in centrul unei farfurii rotunde.
  2. Se adauga branza Gorgonzola sfaramata.
  3. Se adauga frunzele de rucola si baby spanac, apoi samburii de nuca.
  4. Pentru dressing, se combina toate ingredientele, ajustand cantitatile in functie de gust.
  5. Dressing-ul se adauga chiar inainte de servire.
https://www.mentasirozmarin.ro/2016/12/reteta-carpaccio-de-pere.html

2 Comments

Un gand, o idee, o intrebare?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.