Camembert copt cu nuci si struguri
Camembert copt cu nuci si struguri
o reteta rapida si savuroasa
Camembert copt cu nuci si struguri
Din categoria: retete simple pentru o cina perfecta, astazi va invit pe meleaguri frantuzesti, sa savuram impreuna o branza cremoasa si extrem de aromata: camembert. Camembert este o branzica foarte populara, obtinuta din lapte de vaca. Prin lege, sortimentul Camembert de Normandie este obtinut exclusiv din lapte de vaca neapsteurizat, insa majoritatea sortimentelor prezente in marile magazine sunt in general obtinute din lapte pasteurizat. Daca este servita ca atare, branza Camembert se recomanda a fi servita la temperatura camerei, alaturi de o felie de paine, iar pentru un plus de savoare se pot adauga nuci si fructe proaspete (mere, pere, afine sau struguri).
Ingrediente (pentru doua persoane):
o roata de Camembert de aproximativ 350 de grame
150 grame samburi de nuca
300 grame struguri
4 felii de paine
Modalitatea de preparare:
1. Se aseaza branza intr-un vas rotund de ceramica si i se face o crestatura in forma de cruce chiar in mijloc.
2. Se coace timp de 20 de minute la 200 grade Celsius, pana cand crusta incepe sa se umfle.
3. Se scoate branza din cuptor, se inlatura crusta alba si se presara deasupra samburii de nuca.
Se serveste cu paine prajita, struguri si desigur alaturi de un pahar de vin 🙂
Enjoy!
8 Comments
simplu si bun
Una din combinatiile mele preferate…bineinteles cu un pahar de vin langa!
Andra
Desigur, vinul e nelipsit 🙂
Alina---Explora Cuisine
Mmmmmm, ce bunatate vad aici! pai e perfect de papat acum, cum nu imi vine sa deschid cuptorul 🙂 Pupici si weekend placut!
Andra
Pupici Alina, te mai astept pe la mine :*
Corina Ureche
ce bine arata!!!
ma bucur ca ai ales reteta aceasta, caci este una foarte des facuta in casa noastra in tot felul de combinatii. O zi frumoasa!
Andra
Multumesc Corina draga, sunt frumoase retetele tale, am sa te mai vizitez 🙂
Corina Ureche
Andra, te astept cu mare drag. Si asa cum ziceam si in postarea de la provocare cand am facut focaccia de la tine, ai un blog frumos si sa stii ca intru periodic pe el..asa sa te inspectez si sa ma inspir 🙂
Disturbingly Delicious
Imi plac retetele simple si rapide si asta e exact pe gustul meu. Cum spunea Cosmin, cu un pahar de vin 😉