Menta si Rozmarin site de cultura gastronomica, retete si recenzii de restaurante

Camembert copt cu nuci si struguri

Andra Constantinescu | June 23, 2012 | IarnaRetete

Camembert copt cu nuci si struguri

o reteta rapida si savuroasa 
reteta camembert copt
 

Camembert copt cu nuci si struguri

Din categoria: retete simple pentru o cina perfecta, astazi va invit pe meleaguri frantuzesti, sa savuram impreuna o branza cremoasa si extrem de aromata: camembert. Camembert este o branzica foarte populara, obtinuta din lapte de vaca. Prin lege, sortimentul Camembert de Normandie este obtinut exclusiv din lapte de vaca neapsteurizat, insa majoritatea sortimentelor prezente in marile magazine sunt in general obtinute din lapte pasteurizat.  Daca este servita ca atare, branza Camembert se recomanda a fi servita la temperatura camerei, alaturi de o felie de paine, iar pentru un plus de savoare se pot adauga nuci si fructe proaspete (mere, pere, afine sau struguri). 
 
Ingrediente (pentru doua persoane):
 
o roata de Camembert de aproximativ 350 de grame
150 grame samburi de nuca
300 grame struguri 
4 felii de paine
 
Modalitatea de preparare:
1. Se aseaza branza intr-un vas rotund de ceramica si i se face o crestatura in forma de cruce chiar in mijloc.
2. Se coace timp de 20 de minute la 200 grade Celsius, pana cand crusta incepe sa se umfle.
3. Se scoate branza din cuptor, se inlatura crusta alba si se presara deasupra samburii de nuca.
 
Se serveste cu paine prajita, struguri si desigur alaturi de un pahar de vin ๐Ÿ™‚
 
Enjoy!
 

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

8 thoughts on “Camembert copt cu nuci si struguri”

  1. Andra, te astept cu mare drag. Si asa cum ziceam si in postarea de la provocare cand am facut focaccia de la tine, ai un blog frumos si sa stii ca intru periodic pe el..asa sa te inspectez si sa ma inspir ๐Ÿ™‚

Un gand, o idee, o intrebare?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

cultura gastronomica si explorari culinare

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de sarbatoare retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2018 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.
Menta si Rozmarin