Frigarui cu branza halloumi si legume de vara[*lacto-vegetarian]
Rapid, gustos, de pus pe gratar: frigarui cu branza halloumi si legume de vara.
Si daca tot e vara si retetele devin tot mai simple si mai rapide, pentru ca, nu-i asa, ar fi pacat sa ne petrecem prea mult timp prin bucatarie, astazi va propun o reteta pe cat de scurta pe atat de savuroasa: frigarui cu branza halloumi si legume de vara. Asa cum probabil ati intuit deja din titlu, aceste frigarui reprezinta alternativa vegetariana pentru un gratar la iarba verde sau (daca sunteti ca mine, din categoria celor care nu se bucura de optiunea unui grill outdoor) pe aragaz, in tigaia speciala pentru grill. Despre branza halloumi pot doar sa va spun ca este o branza de origine cipriota, usor sarata, obtinuta din lapte de capra si de oaie, ideala pentru a fi servita calda, prajita in tigaie ori pe gratar. Se asociaza perfect cu orice legume, in salate de vara stropite cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Frigarui cu branza halloumi si legume de vara
Ingrediente
- - 250 grame branza halloumi
- - 4 cepe mici
- - 10-12 rosii cherry
- - un dovlecel verde
- - sare
- - piper
- - cateva picaturi de ulei de masline
- - cateva picaturi de zeama de lamaie
(pentru 4 portii):
Metoda de preparare
- Branza halloumi si legumele se taie in cuburi de dimensiuni aproximativ egale (lasati rosiile intregi
- Se infig bucatele de branza, alternand cu legumele, pe betele de frigarui
- Se stropesc frigaruile cu zeama de lamaie si cu ulei de masline, se adauga sare (nu prea multa, pentru ca branza este oricum sarata)
- Frigaruile se prajesc pe gratar (sau in tigaia pentru grill) cate 2-3 minute pe fiecare parte
- Se servesc calde, la un pahar de vin, impreuna cu prietenii 🙂
Enjoy!
13 Comments
Angelica
Foarte frumos blogul.Abia acum v-am gasit, dar imi place mult!Felicitari!
Andra
Multumesc din suflet Angelica!
Te mai astept pe la mine 🙂
pupici:*
simplu si bun
Reteta ta e de tinut minte…o voi incerca cu prima ocazie cand voi da drumul la gril!Weekend placut! Cosmin
Andra
Te astept cu impresii Cosmin, si daca gasesti branza halloumi prin Timisoara, lasa-mi te rog un comentariu aici cu magazinul unde ai gasit, pentru cei interesati. Multumesc frumos! 🙂
Antonina
Asta da ingrediente pe placul meu! Nu ingrasa, nu-ti fura timp! Super bun!!
Andra
Mare dreptate ai Antonina draga, cred ca le mai fac o data saptamana asta, ca prea mi-au placut!
pup si te mai astept pe la mine! :*
Haplea
Merg de minune pe vremea asta caniculara!
Andra
…vreme caniculara la unii, ca la mine sunt 17 grade si ploua :P.
Dar de bune sunt bune, fie ca sunt facute pe gratarul din tigaie ori pe cel din curte 🙂
Multumesc pentru vizita, te mai astept pe la mine! 🙂
Corina Ureche
cu reteta asta imi faci in ciuda, zau! si asta pentru ca eu nu gasesc branza halloumi, in unele magazine se uita a mine personalul ca la poarta noua si nu stiu despre ce e vorba :)) si ai mai si facut poze numa asa sa-mi fie pofta de numa!!
Andra
hihi Corina, daca ai stii tu cat m-am chinuit cu pozele… ca parca se incapatanau si nu vroiau sa iasa, iar eu salivam gandindu-ma ca nu pot gusta bunatatile pana nu ies pozele cum trebuie :)))
daca gasesti cumva branzica, lasa te rog un comentariu aici, ca mai sunt persoane interesate si le-ar fi de ajutor…
multumesc draga mea, te pup! :*
Laura Frunza
Halloumi caut si eu de ceva vreme. Cred ca daca nu gasesc, o inlocuiesc cu branza pt grill de la Akadia (daca nu ma insel, e oricum o branza pe care scrie grill). Nu-i acelasi lucru, dar macar de pofta…
Andra
Laura, e buna ideea ta, daca te hotarasti sa le faci, lasa-mi te rog un mesaj si spune-mi cum ti s-au parut 🙂
Pup cu drag :*
Camelia Cojocaru
Buna ziua, dragii mei!
Va dau o veste “din casa”….o sa gasiti Halloumi in 15-20 de zile in Carrefour, Mega Image, Metro, Cora si multe altele in viitorul apropiat.
Ce parere aveti??? 🙂