Conopida gratinata
retete pentru zile ploioase
Din categoria: retete cremoase pentru zile ploioase (categorie de care va asigur ca veti mai auzi pe-aici, din simplul motiv ca toamna a inceput sa isi intre in drepturi depline si ne “rasfata” macar cu cate o ploaie pe zi, mai lunga sau mai scurta – dupa cum ii e la indemana) astazi va prezint ceva la cuptor. Mai exact, conopida si broccoli scaldate in sos Bechamel din belsug si acoperite cu o crusta crocanta de pesmet si branza Cheddar. O reteta gustoasa, foarte usor de facut, perfecta atat pentru pranz cat si pentru cina.
Conopida gratinata
Ingrediente
- o conopida de aproximativ 350 grame
- 350 grame broccoli
- 50 grame branza Cheddar
- 100 grame pesmet
- cateva crengute de patrunjel proaspat
- 25 grame unt
- sare si piper
- 35 grame unt
- 35 grame faina
- 600 ml lapte
- un varf de cutit de nucsoara
(sosul Bechamel):
Metoda de preparare
- Desfacem conopida si broccoli in buchetele si le punem la fiert in apa clocotita cu sare. (Conopida se pune la fiert prima, iar buchetelel de broccoli se adauga doar la final, in ultimele 7-8 minute).
- Separat, intr-o cratita, punem untul la topit la foc mic, adaugam faina si nucsoara amestecand cu o lingura de lemn, iar apoi adaugam laptele putin cate putin, amestecand cu grija pentru a nu forma cocoloase. Dupa ce am adaugat tot laptele, lasam sa fiarba la foc mic inca doua minute.
- Ungem peretii unui vas termorezistent cu unt, aranjam buchetelele de conopida si broccoli, adaugam sare si piper dupa gust, turnam deasupra sosul Bechamel, radem branza Cheddar, acoperim cu pesmet si coriandru tocat marunt si dam la cuptorul incins la 200 de grade timp de 20 de minute, pana cand se rumeneste.
3 Comments
Diverse
Ce bine arata! E cam tarziu dar ma duc sa caut orice de mancare prin frigider 🙂
Anonymous
Hmmm,yami yami …de mult cautam reteta asta,multumesc pt postare.
DisturbinglyDelicious
Arata fantastic de bine. Yum!