Cookies cu ciocolata
preferatele mele pentru diminetile de weekend
cookies cu ciocolata
Cookies cu ciocolata: ideale pentru micul dejun sau pentru o duminica lenesa, cu povesti si cafea
Cookies cu ciocolata
Ingrediente
- 125 grame ciocolata neagra
- 150 grame faina
- 30 grame cacao
- o lingurita bicarbonat
- jumatate de lingurita de sare
- 125 grame unt
- 75 grame zahar brun
- 50 grame zahar alb
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un ou
- 350 grame ciocolata maruntita
(pentru 15 cookies):
Metoda de preparare
- Se incinge cuptorul la 170 grade.
- Cele 125 grame de ciocolata se topesc pe bain-marie.
- Intr-un castron se amesteca ingredientele solide: faina, cacao, sare si bicarbonat. Separat, intr-un alt castron se freaca untul cu zaharul alb si cu zaharul brun, iar apoi se incorporeaza incet ciocolata topita, esenta de vanilie si oul. Se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu mixerul pana cand se incorporeaza bine oul si rezulta o compozitie cremoasa. In final, se adauga treptat ingredientele uscate, amestecand usor cu o lingura de lemn.
- Cand compozitia este omogena, adaugam ciocolata taiata marunt.
- Pregatim o tava, pe care o tapetam cu hartie de copt, iar apoi cu o lingura luam gramajoare din aluat si le asezam in tava. Nu trebuie sa dam nici o forma, se vor "aseza" ele singure in timpul coacerii. Lasam o distanta de 3-4 centimetri intre gramajoare, nu le inghesuim, chiar daca trebuie sa coacem mai multe transe. Intr-o tava obisnuita mie mi-au incaput 6 gramajoare.
- Coacem in cuptorul incins la 170 grade pentru 20 de minute.
- Verificam daca sunt coapte cu ajutorul unei scobitori - care trebuie sa iasa semi-uda si fara aluat lipit pe ea. Chiar daca vi se pare ca sunt prea moi, scoateti-le totusi din cuptor, pentru ca ele se vor intari cand sunt reci. Se servesc alaturi de un pahar mare cu lapte rece.
Enjoy! 🙂
One Comment
Pingback: