Vegetarian Recipes and Blog

2014: hello gorgeous!

Andra Constantinescu | January 2, 2014 | Retete

 

platou-branzeturi
 
Bine v-am regasit in noul an! Un an pe care vi-l doresc asa cum mi-l doresc si mie: cu iubire si bucurie in suflet, cu oameni dragi alaturi si bucate alese pe masa! Va doresc sa va bucurati de lucrurile simple din viata voastra, sa apreciati gesturile marunte facute din suflet si sa nu uitati sa oferiti in fiecare zi cate ceva celor din jur: un zambet, o vorba buna sau poate un gand frumos. Pentru ca nu cred ca este bucurie mai mare decat aceea de a putea sa oferi, sa daruiesti ceva, cat de marunt, dar cu inima larg deschisa! 
 
********
 
Si cum nu puteam sa va intampin in noul an cu masa goala, va invit astazi sa savuram impreuna un platou de branzeturi si un pahar de vin 🙂
 
De cativa ani incoace am facut o traditie din a incepe noul an cu un platou de branzeturi, o sticla de vin si (mai nou) o paine cu maia facuta in ajun. Pentru acest an am ales o selectie de cinci branzeturi:
– Brie – una din branzele mele preferate, atat pentru platouri cat si pentru omlete sau mic dejun. Cu o textura cremoasa (insa nu curgatoare) si o aroma bogata, usor fructata, branza Brie este pe buna dreptate foarte populara si indragita in toata lumea. 
– Gevrik – Cornish goat cheese – obtinuta in Cornwall, din lapte de capra, aceasta branza are o textura cremoasa si un gust proaspat, curat si o usoara aroma de nuca. 
– St. Marcellin – locul 1 din aceasta selectie (din punctul meu de vedere, desigur). Prietenii mei nu au fost neaparat de acord cu mine, ba chiar a fost clasata pe ultimul loc de unul dintre ei, dar hei, in definitiv e chestiune de gusturi. Pe scurt: branza moale, cremoasa, produsa din lapte de vaca, in regiunea Isere, Franta. Are o aroma intensa, rustica, cu note usor fructate.
– Pecorino di Sardegna (Pecorino Sardo) – produsa in Sardegna, din lapte de oaie, si maturata aproximativ 6 luni, aceasta branza are o textura ferma si o aroma bogata, usor fructata. 
– Ossau Iraty A. O. C. – o branza ferma, produsa in sud-vestul Frantei, din lapte de oaie si maturata timp de 90 de zile. Mi-a placut in mod deosebit pentru aroma intensa, usor dulceaga si cu iz de nuca. 
 
Am completat platoul cu struguri albi si rosii (cu siguranta s-ar fi potrivit si niste nuci), cateva felii de paine cu masline Kalamata (my all time favourite) si o sticla de Barolo (2009) de la Terre da Vino – un vin corpolent, cu arome intense, fructate si note de lemn si nuca. 
 
 
platou-branzeturi
 
From London
with love,
Andra
 

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

3 thoughts on “2014: hello gorgeous!”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.