Placinte cu ceapa verde
sau placinte de vreme rea
de servit calde, langa un pahar mare de iaurt
Daca e Londra …it’s raining cats and dogs, vorba englezului! Iar daca ploua, facem placinte. Cu branza, fara branza, cu ceapa vrede, praz, spanac sau ce mai gasim prin frigider. Le devoram cat sunt calde, alaturi de un pahar mare de iaurt doar putin sarat. Ca sa va dau o idee, iata mai jos cum am facut eu. Voi faceti cum vreti 😉
Placinte cu ceapa verde
Ingrediente
- 400 grame faina
- 250 ml apa clocotita
- sare
- ulei de masline
- ceapa verde
Metoda de preparare
- Am pus intr-un castron faina (faina simpla, fara agent de crestere - "plain flour"), peste care am adaugat treptat apa clocotita, am amestecat compozitia cu ajutorul unei linguri de lemn iar apoi am framantat aluatul cu mana pana cand acesta s-a dezlipit frumos de pe degete. Am format o biluta pe care am invelit-o intr-o folie transparenta, am acoperit-o cu un prosop si am lasat-o sa se odihneasca timp de 45 de minute.
- Intre timp, am luat o legatura de ceapa verde si am taiat marunt doar partea verde.
- Dupa ce au trecut cele 45 de minute, am impartit aluatul in 6 bilute mai mici, pe care le-am intins cu sucitorul pe blatul de lucru presarat cu faina. In timp ce lucram la intins fiecare foaie, aluatul ramas l-am acoperit cu un prosop pentru a nu se usca. Aluatul a fost cam lipicios, asa ca a trebuit sa il pudrez in permanenta cu faina, pentru a nu se lipi de sucitor. Foaia rezultata am uns-o cu ulei, am presarat ceapa verde si sare si am rulat-o formand astfel un sul pe care apoi l-am rasucit in forma de spirala.
- Melcisorii astfel rezultati i-am aplatizat usor cu mana, iar apoi i-am intins cu sucitorul pana cand au avut o grosime de aproximativ jumatate de centimetru. I-am prajit timp de doua-trei minute pe fiecare parte, in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei.
- Au rezultat niste placinte minunate, numai bune de savurat alaturi de un pahar cu iaurt!
14 Comments
Pappy
Trebuie sa incerc si eu. Neaparat!!!
andra
Pappy, abia astept sa imi spui cum ti-au iesit 🙂
gaby_d
Ce aromate!
Alexandrina
Foarte interesante, mi-ai facut o pofta!!
forfecutsa
Crapaturile alea prin care se vede ceapa, petele parlite, motul de la iaurt, aaah, imi vine sa musc din monitor.
Arata grozav si-s convinsa ca-s tare gustoase.
Andra
Draga mea, ce ochi de artist ai, ma simt de parca as fi pictat un tablou 🙂
Multumesc pentru cuvintele frumoase, te mai astept pe la mine!
Huuuuge hugs :*
Sabrina
Arata minunat si in momentul asta salivez cu spor 😀
Si eu le am in plan de ceva timp, dar lenea a fost mare…
Disturbingly Delicious
Mmmmmm, ce invitant arata. Cred ca ar merge si cu putina branzica sarata. Added to my to do list!!!! xoxo
Cris
Arata senzational, si sunt incantata ca ti-am descoperit blogul! Acum abia astept sa apara ceapa verde:)
lianna
Doamne Andra o sa fac ulcer aici..atatea bunatati stau si citesc si tot citesc ..esti o minune cum de nu am dat de tine pana acum.Nu mai am rabdare pana maine nu ma hotarasc ce sa fac . vreau si bruschete si painita cu ceapa verde o vreauuu si ..detoateeeee te iubesc si sa stii ca sunt cu ochii pe blog. Multa sanatate si numai bine/
Oana
Se poate inlocui faina alba cu cea neagra? Tatal meu nu are voie sa manance faina alba… 🙁
Andra Constantinescu
Draga Oana,
sigur ca poti inlocui faina alba cu faina neagra, insa faina neagra se comporta putin diferit fata de cea alba. Este posibil ca placintele sa nu fie asa de pufoase, iar in functie de faina pe care o folosesti s-ar putea sa fie nevoie de putin mai multa apa. Eu iti recomand sa incerci, avand grija sa ai pregatita putina apa de rezerva si sa adaugi in aluat daca este necesar.
Mult succes draga mea! 🙂
Fata Dragonului
deja visez la placintele astea cu niste branza de burduf langa yumm
Pingback: