Vegetarian Recipes and Blog

Placinte cu ceapa verde

Andra Constantinescu | July 17, 2011 | IarnaReteteToamna
 sau placinte de vreme rea

de servit calde, langa un pahar mare de iaurt

reteta-placinte-cu-ceapa-verde
 
Daca e Londra …it’s raining cats and dogs, vorba englezului! Iar daca ploua, facem placinte. Cu branza, fara branza, cu ceapa vrede, praz, spanac sau ce mai gasim prin frigider. Le devoram cat sunt calde, alaturi de un pahar mare de iaurt doar putin sarat. Ca sa va dau o idee, iata mai jos cum am facut eu. Voi faceti cum vreti πŸ˜‰
 
Placinte cu ceapa verde

Ingrediente

  • 400 grame faina
  • 250 ml apa clocotita
  • sare
  • ulei de masline
  • ceapa verde

Metoda de preparare

  1. Am pus intr-un castron faina (faina simpla, fara agent de crestere - "plain flour"), peste care am adaugat treptat apa clocotita, am amestecat compozitia cu ajutorul unei linguri de lemn iar apoi am framantat aluatul cu mana pana cand acesta s-a dezlipit frumos de pe degete. Am format o biluta pe care am invelit-o intr-o folie transparenta, am acoperit-o cu un prosop si am lasat-o sa se odihneasca timp de 45 de minute.
  2. Intre timp, am luat o legatura de ceapa verde si am taiat marunt doar partea verde.
  3. Dupa ce au trecut cele 45 de minute, am impartit aluatul in 6 bilute mai mici, pe care le-am intins cu sucitorul pe blatul de lucru presarat cu faina. In timp ce lucram la intins fiecare foaie, aluatul ramas l-am acoperit cu un prosop pentru a nu se usca. Aluatul a fost cam lipicios, asa ca a trebuit sa il pudrez in permanenta cu faina, pentru a nu se lipi de sucitor. Foaia rezultata am uns-o cu ulei, am presarat ceapa verde si sare si am rulat-o formand astfel un sul pe care apoi l-am rasucit in forma de spirala.
  4. Melcisorii astfel rezultati i-am aplatizat usor cu mana, iar apoi i-am intins cu sucitorul pana cand au avut o grosime de aproximativ jumatate de centimetru. I-am prajit timp de doua-trei minute pe fiecare parte, in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei.
  5. Au rezultat niste placinte minunate, numai bune de savurat alaturi de un pahar cu iaurt!
http://www.mentasirozmarin.ro/2011/07/placinte-cu-ceapa-verde.html

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

14 thoughts on “Placinte cu ceapa verde”

    1. Draga mea, ce ochi de artist ai, ma simt de parca as fi pictat un tablou πŸ™‚
      Multumesc pentru cuvintele frumoase, te mai astept pe la mine!
      Huuuuge hugs :*

  1. Doamne Andra o sa fac ulcer aici..atatea bunatati stau si citesc si tot citesc ..esti o minune cum de nu am dat de tine pana acum.Nu mai am rabdare pana maine nu ma hotarasc ce sa fac . vreau si bruschete si painita cu ceapa verde o vreauuu si ..detoateeeee te iubesc si sa stii ca sunt cu ochii pe blog. Multa sanatate si numai bine/

    1. Draga Oana,
      sigur ca poti inlocui faina alba cu faina neagra, insa faina neagra se comporta putin diferit fata de cea alba. Este posibil ca placintele sa nu fie asa de pufoase, iar in functie de faina pe care o folosesti s-ar putea sa fie nevoie de putin mai multa apa. Eu iti recomand sa incerci, avand grija sa ai pregatita putina apa de rezerva si sa adaugi in aluat daca este necesar.
      Mult succes draga mea! πŸ™‚

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.