Retete

Pancakes cu capsuni

micul dejun

Pancakes cu capsuni: simple si delicioase,  ideale pentru un mic dejun sau un brunch la sfarsit de saptamana.

pancakes-cu-capsuni

       Micul dejun perfect exista! L-am descoperit de nenumarate ori in dimineti tarzii de sambata sau duminica, deghizat in omlete cremoase, placinte cu gust de amintiri din copilarie, friganele scaldate in sirop de artar sau oua jucause, ascunse in rosii mari si zemoase. 
      Micul dejun perfect e intotdeauna colorat si mereu surprinzator. Saptamana trecuta mi s-a dezvaluit sub forma de pancakes pufoase, acoperite cu capsuni dulci si zemoase care abia asteptau sa fie rasfatate din plin de o cantitate generoasa de sirop de artar. Iar eu l-am primit cu bucurie si cu o cana mare de capuccino cu scortisoara. What a treat!
 
*****Pancakes cu capsuni – reteta *******

Pancakes cu capsuni

Simple si delicioase, ideale pentru micul dejun sau pentru u brunch la sfarsit de saptamana
Servings: 4
Author: Andra Constantinescu

Ingredients

Ingrediente: (pentru 4 portii - 8 pancakes de marime medie)

  • - 200 grame faina
  • - o lingurita 5 grame praf de copt
  • - jumatate de lingurita bicarbonat
  • - doua linguri 60 grame zahar
  • - un ou
  • - 300 ml lapte
  • - 30 grame unt pentru topit
  • - 200 grame capsuni
  • - 40 grame unt pentru prajit
  • - zahar pudra pentru ornat
  • - sirop de artar

Instructions

Metoda de preparare

  • 1. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si zaharul.
  • 2. Separat, intr-un alt castron, se bate oul cu laptele, iar intr-o craticioara se pune untul la topit.
  • 3. Se adauga treptat oul batut cu lapte peste amestecul de faina, amestecand cu ajutorul unui tel in forma de para pana cand obtinem un aluat gros. In final se adauga untul topit si se amesteca pana cand se omogenizeaza.
  • 4. Se incing 5 grame de unt (un cubulet) intr-o tigaie antiaderenta. Cu ajutorul unui polonic se pune aluatul in tigaie fara a misca tigaia ca la clatitele traditionale. Aluatul isi va lua o forma rotunda, iar pentru a nu se imprastia prea mult in tigaie este important ca tigaia sa fie bine incinsa. Pentru o clatita este necesar aproximativ jumatate de polonic de aluat: se toarna in tigaie si se lasa sa se prajeasca la foc mediu aproximativ 2-3 minute, pana cand pe suprafata apar gaurele. Apoi se intoarce clatita si pe cealalta parte si se prajeste pana cand devine aurie.
  • 5. Se repeta pasul 4 pana cand se epuizeaza compozitia.
  • Pentru servire, decorati cu jumatati de capsuni proaspete, presarati zahar pudra si adaugati sirop de artar din abundenta!
 
Va doresc sa aveti pofta buna si dimineti pline de bucurie!

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.