Iarna
Retete de iarna - retete cu ingrediente de sezon din lunile Decembrie, Ianuarie si Februarie
Scones cu merisoare si condimente de iarna
Afternoon Tea Simple si nepretentioase, traditionalele scones sunt nelipsite de la orice Afternoon Tea, fie el intr-o cafenea obisnuita sau intr-un restaurant de mare clasa. Afternoon Tea este mai mult decat o simpla traditie: este o adevarata institutie in Marea Britanie. Ritualul…
Piure de castane
Piure de castane – reteta de baza piure de castane cu doar 3 ingrediente: castane, zahar si vanilie Daca luna trecuta la Bistro Margot s-a intamplat festivalul smochinelor, eu m-am gandit sa va provoc in aceasta luna la festivalul castanelor.…
Salata de sfecla rosie cu branza de capra
Arome intense intr-o salata de sfecla rosie cu branza de capra, hrean si usturoi copt Daca tot a venit toamna, revin si eu la vechea mea pasiune: salata de sfecla rosie. Acasa, mama face foarte des o salata din sfecla rosie,…
Mendiants
ceva simplu Mendiants: discuri de ciocolata cu fistic, migdale si caise confiate Mendiants – the story Daca urmariti contul meu de Instagram (btw, daca nu – eu zic sa faceti bine sa da, pentru ca e plin de chestii faine…
Paine cu maia: Borodinsky
Alintata uneori si “black russian”, Borodinsky este o paine cu o metoda de preparare nesperat de simpla, insa cu un gust atat de complex si de surprinzator incat cu greu reusesti sa te mai desprinzi de ea. ***** Imagine this:…
Sandwich cald cu branza si ciuperci
comfort food sandwich cald cu branza si ciuperci Prieten de nadejde pentru dupa amieze lenese, acest sandwich cald este una din micile mele placeri vinovate. Pe langa cele trei ingrediente de baza (paine, unt, branza) sandwich-ul poate fi condimentat cu…
Hummus din fasole mung
hummus din fasole mung cu seminte de pin si sumac O reinterpretare a clasicului hummus, avand ca ingredient principal fasolea mung Daca ar fi sa numesc un singur lucru care imi lipseste la Londra, fara sa stau nicio secunda pe ganduri…
Libraria culinara: Supa picanta de rosii cu linte si chili verde
A doua reteta din seria “Libraria Culinara” este o fabuloasa reteta vegetariana: supa picanta de rosii cu linte rosie si chili verde, inspirata din cartea lui Rick Stein “India”. Desigur, asa cum probabil va asteptati, in incheiere va fi dezvaluit…