supa-de-brocoli-cu-pere-branza
Cultura Gastronomica,  Iarna,  Libraria Culinara,  Retete

Libraria Culinara: Gordon Ramsay “Dinner fur Freunde” – guest post by Ioana @ Pasiune si Culoare

Supa de brocoli cu branza si pere – o reteta inspirata din cartea lui Gordon Ramsay “Dinner fur Freunde” – in interpretarea Ioanei @ Pasiune si Culoare

 

supa-de-brocoli-cu-branza-si-pere

Iata ca Libraria Culinara – micul meu proiect de suflet – incepe incet-incet sa prinda contur. As vrea sa incep prin a va multumi tuturor pentru pentru bucuria si entuziasmul cu care ati primit acest proiect. Am fost impresionata de reactiile vostre si de multitudinea de comentarii si mesaje pe care mi le-ati trimis – este un semn bun, zic eu – un semn ca in aceasta era a internetului, cartea (si in mod particular literatura culinara) are inca un rol important in vietile noastre. M-am bucurat sa aflu ce mai cititi, de unde va gasiti inspiratia in crearea retetelor si care sunt autorii vostri preferati. 

Trebuie sa va marturisesc ca desi am o colectie impresionanta de carti de retete, Gordon Ramsay imi lipseste din biblioteca, insa ma bucur sa aflu ca este unul din autorii vostri preferati. L-am urmarit pe Gordon Ramsay in cateva dintre emisunile sale culinare si chiar daca stilul sau uneori destul de agresiv nu este neaparat pe sufletul meu, am totusi convingerea ca este un adevarat profesionist si cu siguranta are multe de spus in lumea culinara internationala. 

Despre Gordon Ramsay ne povesteste astazi cateva cuvinte Ioana pe minunatul sau blog “Pasiune si Culoare“. Ioana a ales o reteta simpla ca metoda si tehnica de preparare, insa complexa din punct de vedere al gusturilor si texturilor: supa de brocoli cu branza si pere. Reteta este inspirata din cartea lui Gordon Ramsay “Dinner fur Freunde” (titlu original: “Cooking for Friends”) iar in continuare va invit sa cititi mai multe detalii despre acest volum pe blogul Ioanei, iar eu am sa preiau doar reteta si metoda de preparare. 

Supa de brocoli cu pere si branza

O delicioasa crema de brocoli, cu pere si Gorgonzola - ideala pentru o masa festiva
Author: Ioana Tone @Pasiune si Culoare

Ingredients

Ingrediente

  • 500 gr brocoli
  • 500 ml supa legume sau carne
  • 50 gr gorgonzola
  • 1 para
  • 10 gr unt
  • fulgi migdale pentru ornat

Instructions

Metoda de preparare

  • Brocoli se rup in buchetele mici si se adauga peste supa care a fost deja pusa la fiert.Se acopera vasul si se lasa 5 minute la fiert pana se inmoaie brocoli,dar nefierband foarte mult pentru as pastra culoare verde.
  • Cand sunt gata se mixeaza , se adauga jumatate din branza si punem iarasi la foc, condimentand dupa gust.
  • Separat se spala para, se scoate cauta cu seminte si se pune intr-o tigaie in care am topit unul si lasam pana capata o culoare aurie.
  • Se serveste supa impreuna cu para, restul de gorgonzola si fulgii de migdale rumeniti.
  • Un deliciu rapid, satios si sanatos.
  • Eu pe langa brocoli am adaugat si 3 catei de usturoi.

Notes

Thank you note:
Iti multumesc draga Ioana pentru minunata reteta si pentru prezenta ta la Libraria Culinara!
Te mai astept si in continuare! ๐Ÿ™‚
Adapted from Gordon Ramsay

5 Comments

  • Mihai

    Desi nu mi-a iesit ca in poza ta Andra, vreau sa spun ca e o combinatie reusita de gusturi. Probabil la mine para a fost prea apoasa, sau fara un gust prea predominant, dar dupa vremea de afara si peripetiile pana la supermarket in incercarea de a gasi pere pe 26 ianuarie in plin viscol, pot spune ca merita si ca voi incerca si la vara cu pere romanesti. Apreciez site-ul tau si modul in care ai decis sa iti construiesti alimentatia.
    (ps. eu unul inca incerc si vreau sa ajung sa am in mod constant o dieta sanatoasa, dar momentan sunt mai linistit cu gandul ca adaug la alimentatia mea alimentele raw, chiar daca nu ar trebui sa ma incante prea tare)

  • Ioana

    Andra, ma bucur ca am putut veni alaturi de tine si mai ales ma bucur pentru proiect si sper sa aibe rezonanta bine meritata.
    O saptamana minunata iti doresc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.