Pancakes cu afine
clatite americane cu afine
Prima data am facut pancakes acum doi ani – ocazie cu care m-am indragostit pe loc de aceste pufosenii. Adevarul este ca nici nu ai cum sa nu te indragostesti de ele: aromate, simplu de facut, vesele, ce mai – ideale pentru un mic dejun “rasfatat”. Astazi am facut varianta cu afine si sirop de artar si cred ca au avut si ele chef de joaca, pentru ca mi-au iesit sub toate formele – numai rotunde nu!
Pancakes cu afine
Ingrediente
- 200 grame faina
- o lingurita (5 grame) praf de copt
- jumatate de lingurita bicarbonat
- doua linguri (60 grame) zahar
- un ou
- 300 ml lapte
- 30 grame unt
- 150 grame afine proaspete
- sirop de artar
(pentru 9-10 pancakes)
Metoda de preparare
- Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si zaharul. Separat se bate oul cu laptele, iar intr-o craticioara se pune untul la topit. Se adauga treptat oul batut cu lapte peste amestecul de faina, amestecand cu ajutorul unui tel in forma de para pana cand obtinem un aluat gros. Apoi se adauga untul topit si jumatate din cantitatea de afine si se mai amesteca putin cu grija pentru a nu zdrobi afinele.
- Se incing cateva picaturi de ulei intr-o tigaie antiaderenta.
- Cu ajutorul unei linguri se pune aluatul in tigaie fara a misca tigaia ca la clatitele traditionale. Aluatul isi va lua o forma rotunda, iar pentru a nu se imprastia prea mult in tigaie este important ca tigaia sa fie bine incinsa.
- Pentru un pancake se pun aproximativ doua linguri de aluat in tigaie si se lasa sa se prajeasca la foc mediu aproximativ 2-3 minute, pana cand pe suprafata apar gaurele ca in imaginile de mai jos. Apoi se intorc si pe cealalta parte si se prajesc pana cand devin aurii.
- Se servesc stropite din belsug cu sirop de artar si decorate cu afine proaspete.
6 Comments
gabriela
trebuie sa ne inviti sa gustam…
Andra
Cu drag va invit, Gabriela! Fac portie dubla! 🙂
Mitinita
eu nu refuz nicicand o portie! bine,poate la miezul noptii zic nu:))
Dulcegarii culinare
Da da si eu ca Miti… doar in somn nu 😉 In rest.. un deliciu!!
Anonymous
Ceau Andra,
Miercuri si joi am tot facut RETETA ASTA. LUI THEO II PLAC FOARTE MULT. MULTUMESC DE EA. INGREDIENTELE SUNT Bune ca si gramaj:).
Doar ca eu cand pun afinele in ele se coloreaza in albastru inchis.
Ieri am pus in loc de unt, ulei de masline si in loc de afine=dulceata de visine+afine si doar o lingura de zahar.
Mi-a placut mai mult asa.
andra constantinescu
Draga Diana, multumesc de “vizita” 🙂
Ma bucur ca ii plac lui Theo, sa stii ca si eu le fac destul de des, insa nu am incercat niciodata cu dulceata, merci pentru idee 😉
Daca vrei sa nu se coloreze compozitia, pune afinele doar dupa ce pui compozitia in tigaie (presara cateva afine deasupra aluatului imediat dupa ce l-ai pus in tigaie), astfel vor ramane intregi.
Va imbratisez cu drag! :*