Retete

Retete de Pasti: salata de dovlecei cu rucola, marar si Parmigiano Reggiano [*lacto-vegetarian]

Continuam seria preparatelor speciale de Pasti cu o reteta sofisticata si spectaculoasa: salata de dovlecei cu rucola, marar si Parmigiano Reggiano.

salata-de-dovlecei-cu-rucola

Iata ca mai sunt doar cateva zile pana la sabatoarea Pastelui, iar eu am reusit sa postez doar o mica parte din preparatele pe care le-am planificat pentru aceasta ocazie. Daca zilele trecute v-am prezentat o propunere pentru aperitiv – crostini cu pesto de mazare – astazi vin cu o salata de dovlecei verzi (zucchini) care sper eu ca isi va gasi loc pe masa voastra de sarbatoare.

O alternativa sofisticata la clasica salata de cruditati, aceasta salata de dovlecei verzi, cu rucola, marar si parmezan va arata spectaculos pe orice masa festiva. Dovleceii verzi cruzi au un gust fin si delicat, iar rucola si mararul aduc un plus de savoare acestei salate. Mai mult decat atat, cateva fasii de parmezan rase fin pe deasupra transforma aceasta salata intr-un preparat elegant, ideal pentru pranzul de Pasti. Salata poate fi servita atat ca aperitiv, cat si pe post de garnitura, alaturi de o tarta cu sparanghel.

Am creat aceasta salata special pentru site-ul Andreei Raicu, unde in aceasta perioada puteti gasi o frumoasa selectie de retete vegetariene de Pasti.

 

Retete de Pasti: salata de dovlecei cu rucola, marar si Parmigiano Reggiano [*lacto-vegetarian]

10 minutes

Retete de Pasti: salata de dovlecei cu rucola, marar si Parmigiano Reggiano [*lacto-vegetarian]

Ingrediente

  • 2 dovlecei verzi (zucchini)
  • 100 grame rucola
  • 2-3 fire de marar
  • 30 grame parmezan taiat in fasii subtiri
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 20 mililitri ulei de masline extravirgin
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare Maldon
  • piper negru proaspat macinat
  • cateva felii de lamaie (optional)

Metoda de preparare

  1. Dovleceii se spala bine sub jet de apa rece, apoi se usuca intr-un prosop de bucatarie. Se taie in fasii lungi, cat mai subtiri posibil, cu un cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unui decojitor pentru legume (peeler).
  2. Prepararea dressingului: Intr-o cescuta se amesteca uleiul de masline cu zeama de lamaie, sarea si piperul.
  3. Asamblarea salatei: Pe un platou de marime medie se aseaza fasiile de dovlecei, se adauga frunzele de rucola si fasiile de parmezan. Optional, se pot adauga si cateva felii de lamaie, care inainte de servire vor fi stoarse peste salata pentru un plus de prospetime. Salata se asezoneaza cu marar verde si coaja de lamaie iar dressingul se adauga cu 2-3 minute inainte de servire.
http://www.mentasirozmarin.ro/2014/04/salata-de-dovlecei-cu-rucola.html

Enjoy!

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.