Vegetarian Recipes and Blog

Avocado on toast

Andra Constantinescu | July 17, 2015 | ReteteVara
summertime specials: avocado on toast

Tu ce mananci vara asta?

reteta avocado on toast

Avocado on toast

In fiecare vara fac cate o obsesie pentru cate o salata sau o combinatie de ingrediente – de obicei chestii simple, care se fac rapid si nu necesita foarte mult planning. Vara trecuta au fost salatele de zucchini in diverse variante: simple, cu sau fara branza si cu dressinguri lejere de lamaie si ulei de masline. Anul acesta is all about avocado. Mai precis, avocado on toast. Because really, cine vrea sa petreaca mai mult de 5 minute in bucatarie pe caldurile astea? Si am eu un feeling ca nici retele kilometrice nu aveti chef sa cititi, asa ca here we go:

– ia o ciabatta, taie-o pe lungime, stropeste-o cu un pic de ulei de masline extravirgin si arunc-o in cuptor la 200 grade Celsius pentru 4 minute (nu, n-am toaster, dar daca tu ai – put it to good use si economisesti astfel vreo 2 minute bune)

– intre timp curata un avocado mic, taie-l in cubulete, toaca un sfert de ceapa esalota, taie marunt vreo cateva rosii cherry si arunca-le pe toate intr-un castron. Condimenteaza cu sare Maldon, piper negru proaspat macinat (I know, am o obsesie cu piperul proaspat macinat), zeama de la un sfert de lamaie si cativa stropi de ulei de masline (extravirgin, of course). Amesteca totul cu o lingura (sau ce iti e la indemana)

– scoate ciabatta din cuptor, top it cu o cantitate generoasa din amestecul de mai sus si here you are! Eu am mai pus si niste chives tocat marunt, ca se plictisea singur prin frigider. Daca n-ai, nu-i un capat de lume. Incearca cu niste busuioc. Sau menta. Sau ce frunze verzi ai la indemana.

Easy? Eu zic ca da. Tu ce zici?

Si really, tu ce mananci vara asta? Share your obsessions – face bine la sufletel. I’m here to listen ๐Ÿ™‚

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

8 thoughts on “Avocado on toast”

  1. Bruschetele sunt si preferatele mele – am rosii cherry si busuioc in gradina, asa ca le folosesc cat de des pot in retete.
    Cand e canicula imi place sa mananc ciorba de zarzavat rece, alaturi de un ardei iute, supa de rosii cu busuioc si masline, gazpacho, ciuperci fripte servite cu salata de sfecla rosie si hrean, salate cu naut sau fasole rosie, si desigur, muuuuulte fructe.

  2. Asta mananc si eu on and on de vreo 3 ani, mai ales vara, dar nu numai. Doar ca folosesc felii simple de paine cu maia si prajitorul. Asta e varianta fulger presupun ๐Ÿ™‚

  3. Ador aceasta gustare de vara, eu mai adaug si niste busuioc grecesc si pun totul pe felii de paine cu maia (cum vad ca ai scris si tu mai sus)… delicios!

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.