Category Archives: Vara

Retete de vara - retete cu ingrediente de sezon din lunile Iunie, Iulie si August
Cirese cu otet balsamic si tarhon

Burrata cu cirese si fistic

Delicii de vara Burrata cu cirese si fistic Burrata cu cirese si fistic Sezonul de cirese este in plina desfasurare […]

Frunze de salvie in tempura

Frunze de salvie in tempura

Gourmet snacking situation Frunze de salvie in tempura Frunze de salvie in tempura Daca ai chef de un snack iar […]

Flori de dovlecel cu ricotta

Flori de dovlecel cu ricotta

Visul unei zile de vara Flori de dovlecel umplute cu ricotta, piure de zucchini, ulei de leustean Flori de dovlecel […]

reteta pesto de leustean

Pesto de leustean cu seminte de dovleac

cand viata iti da un buchet de leustean… …faci rost de niste seminte de dovleac si te alegi cu un […]

mic dejun englezesc

Mic Dejun Englezesc

Mic dejun englezesc: yes, please sau no, thank you? Pentru londonezi este rasfat de weekend sau cura pentru mahmureala. Tu ce parere ai?

reteta avocado toast

Avocado toast cu ou posat

holiday breakfast avocado toast + ou posat = love Avocado toast – un mic dejun care s-a transformat din trend […]

reteta chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Cel mai memorabil chec cu lamaie l-am mancat anul trecut undeva langa Oxford, la Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons. E o oaza de rasfat culinar (si nu numai) la Le Manoir.

reteta pate de sardine

Pate de sardine

#summertime specials pate de sardine cu fenicul si capere Din nou sardine – pentru ca inca nu m-am saturat de […]

reteta ciorba de salata verde cu leustean

Ciorba de salata verde

Saptamana trecuta am facut ciorba de salata verde de trei ori la rand, in trei zile consecutive. Saptamana asta plec acasa, la Timisoara. Ghici ce i-am spus mamei sa imi pregateasca pe cand vin?

reteta-file-de--ton-edamame-samphire

File de ton cu edamame si salicornia

Eleganta sta in lucrurile simple. Este si cazul acestui dish compus din file de ton, edamame, salicornia si piure de cartofi.

reteta-originala-bruschetta

Bruschetta cu rosii – the basics

Cat de greu poate fi sa faci o bruschetta? Teoretic tot ceea ce ai de facut este sa tai niste rosii, sa le amesteci cu sare, piper si ulei de masline si sa le pui pe o felie de paine. Teoretic. In practica insa, dati-mi voie sa va spun ca nu e chiar atat de usor.

reteta-sardine-cu-praz-varza-savoy

Sardine cu Praz si Varza Savoy

Saptamana trecuta am gasit sardine la supermarket-ul din colt. Am luat o caserola, de proba. A doua zi am luat doua. Astazi am mai luat trei. Nu ma mai pot satura. Le-am gatit de fiecare data in tigaie, sarate, prajite doar pe partea cu pielea, timp de cateva minute.