Primavara,  Retete

Chiftele vegetariene cu mazare si ceapa verde

Chiftele vegetariene cu mazare si ceapa verde - o reteta de primavara, rapida si delicioasa
Chiftele vegetariene cu mazare si ceapa verde

Chiftele vegetariene cu mazare si ceapa verde

Pe scurt, tot ce trebuie sa stii despre aceste chiftele vegetariene cu mazare si ceapa verde este ca dureaza maxim 15 minute sa le faci. Si sub 5 minute sa le mananci. In ceea ce priveste ustensilele, ai nevoie de un robot de bucatarie (sau un blender de mana) si un inel pentru gatit (daca tii neaparat sa obtii forme frumoase, rotunde). Din cantitatile prezentate in reteta iti ies aproximativ 8 chiftele de marime medie.

Chiftele vegetariene cu mazare si ceapa verde – note si variatiuni

Despre metoda de preparare, as retine doua aspecte:

  1. Mixeaza compozitia cat de putin posibil. Pastreaza jumatate din cantitatea de mazare si adaug-o chiar la final – pentru un plus de textura.
  2. Inainte de a praji chiftelele lasa uleiul sa se incinga, apoi redu focul la minim spre mediu – pentru a obtine o gatire uniforma si o culoare frumoasa, aurie.

Variatiuni pe aceeasi tema:

  • inlocuieste sarea din compozitie cu branza feta sau telemea maruntita, pentru un plus de savoare.
  • inlocuieste patrunjelul cu marar (sau chiar leurda – ca tot este in sezon).
Chiftele vegetariene cu mazare si ceapa verde - o reteta de primavara, rapida si delicioasa
Pin It!
5 from 1 vote

Chiftele vegetariene cu mazare si ceapa verde

Servings: 2
Author: Andra Constantinescu

Ingredients

  • 180 g mazare proaspata
  • 2 oua
  • 110 g faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire patrunjel
  • sare
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • 100 g creme fraiche sau smantana fermentata pentru servit

Instructions

  • Blanseaza mazarea in apa clocotita timp de 3-4 minute. Strecoara de apa.
  • Toaca marunt ceapa verde si patrunjelul.
  • Pune jumatate din cantitatea de mazare si restul ingredientelor intr-un blender si mixeaza pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga restul de mazare si mixeaza inca 2-3 secunde, in asa fe incat boable sa nu fie zdrobite in totalitate. Foloseste functia ‘pulse’ (daca este disponibila)
  • Incinge ulei de floarea soarelui intr-o tigaie antiaderenta.
  • Aseaza cu grija cate o lingura din compozitia de mai sus si prajeste fiecare chiftea la foc mic, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste usor.
  • Serveste aceste chiftele vegetariene cat sunt inca calde, cu o lingurita de creme fraiche sau smantana buna deasupra.

Notes

Pentru a obtine forme perfect rotunde, foloseste un inel de bucatarie atunci cand asezi compozitia in tigaie.

In other news: pentru ca stiu ca multi dintre voi va petreceti timpul pe Instagram, m-am hotarat sa deschid o pagina de Instagram si in limba romana. Asadar, te astept si pe Instagram, pe pagina @mentasirozmarin. Da-mi un tag, sau mentioneaza-ma pe Facebook sau pe Instagram daca incerci aceasta reteta – m-as bucura sa vad creatiile tale.

Also, incepand cu luna Noiembrie a anului trecut, am inceput sa trimit prin email un newsletter ocazional, care contine noutati despre lumea culinara, restaurante, tendinte din gastronomia moderna si mici crampeie din viata mea la Londra. Te poti abona utilizand acest link. O sa fie interesant, iti promit. 

Iar daca ti-am facut pofta de mazare, poti incerca si acesta reteta de crostini cu mazare – este la fel de simpla si cel putin la fel de delicioasa.

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.