
Salata de sfecla rosie cu branza de capra
Arome intense intr-o salata de sfecla rosie cu branza de capra, hrean si usturoi copt
Daca tot a venit toamna, revin si eu la vechea mea pasiune: salata de sfecla rosie. Acasa, mama face foarte des o salata din sfecla rosie, asezonata cu hrean si uneori cu chimen. Asocierea de sfecla cu hrean mi-a placut dintotdeauna, insa cu chimenul n-as putea sa spun chiar ca am fost prietena din copilarie. Acum e altfel, de buna seama ca nu mi-a isit degeaba firul ala alb. Imi place mult gustul pe care il aduce chimenul: pamantiu, fin parfumat si usor nuctat.
Cumva cred ca e cam napastuit de soarta chimenul asta si lumea l-a cam uitat, schimbandu-l pe plicuri cu amestecuri dubioase care promit sa dea gusturi-minune mancarii. Eu am renuntat de mult la astfel de plicuri si v-as incuraja si pe voi sa faceti la fel. Investiti in schimb intr-o sare de calitate si un piper bun. Luati plante verzi si pastrati-le in ghiveci: rozmarinul si cimbrul de exemplu, sunt relativ usor de ingrijit. La fel si busuiocul. Cat despre condimente, cautati pe cat posibil seminte intregi si evitati pulberile/prafurile. Veti observa ca daca prajiti semintele timp de 30 de secunde intr-o tigaie uscata ele isi vor intensifica aroma, putand fi apoi folosite intregi sau macinate intr-o rasnita de cafea.
Revenind la sfecla rosie, imi place mult coapta in coaja, stropita doar cu ulei de masline un splash de aceto balsamico, sare, chimen si cateva crengute de cimbru. Salata de astazi nu face decat sa aduca laolalta o mana de ingrediente: sfecla rosie coapta, branza de capra, cateva frunze verzi de baby spanac si rucola, si un sos de iaurt cu usturoi copt, hrean si chimen. Ca de obicei in astfel de retete, cantitatile sunt strict orientative si pot fi ajustate in functie de preferintele voastre.
Ingrediente
- 2 bucati de sfecla rosie de marime medie
- o capatana intreaga de usturoi
- cateva crengute de cimbru verde
- ulei de masline
- otet balsamic
- sare Maldon
- chimen
- frunze verzi asortate (baby spanac, rucola, salata verde etc)
- 100 grame branza de capra
- 100 grame iaurt grecesc
- tot usturoiul de mai sus
- sare Maldon
- hrean
- seminte de chimen
Metoda de preparare
- Sfecla se spala bine, se aseaza in tava, impreuna cu capatana de usturoi intreaga, se asezoneaza cu ulei de masline, otet balsamic, sare, o lingurita de seminte de chimen si cateva crengute de cimbru.
- Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor (22 grade Celsius) timp de 40-50 minute. In ultimele 10 minute de coacere se inlatura folia.
- Se lasa la racit, se curata de coaja si se taie rondele.
- Usturoiul se curata de coaja si se zdrobeste cu furculita.
- Se pregateste sosul: se amesteca iaurtul cu usturoiul zdrobit, se adauga hreanul, cateva seminte de chimen prajite si se potriveste de sare.
- Asamblarea salatei: se aseaza frunzele verzi pe o farfurie, se adauga rondele de sfecla rosie, apoi branza de capra si sosul.
Enjoy! <3
10 Comments
Alina
Mi-ai dat o idee tare bună, dar eu renunț la sos! Consum destul de des salata de sfeclă roșie, o ador!
Pingback:
Oana R
A fost foarte buna. Cu dressing cu tot 🙂
Pingback:
Viviana
…mmmm, bun, bun, bun 🙂 cu toate ca noi am fost mai lacomi si am pus mai multa branza ; iubim capraaaa:))))) Deci: te iubesc !!!!
Viviana
:((( am realizat ca suna cam ciudat iarta-ma; sper ca nu te-ai suparat, sub nici o forma nu as vrea sa te simti cumva jignita.
Andra Constantinescu
Love you too! Intotdeauna e bine sa fii generos cu branza de capra 🙂
Viviana
…morning 🙂 esti o draguta, multumesc. O zi buna sa ai !!!!!!
alexandra
Buna! Ai niste retete fabuloase! Tot ce am incercat e incredibil. Am o intrebare: gradele pt coacere sunt 22? Sau 220?
Multumesc si spor in continuare,!
Andra Constantinescu
Merci dear,
ma bucur ca iti place ce ai gasit aici! :*
Gradele sunt 220, desigur 🙂