Vegetarian Recipes and Blog

Bagels cu sfecla rosie, branza de capra si hrean

Andra Constantinescu | February 12, 2015 | ReteteToamna

 Bagels for brunch? Yes please!

bagel-sfecla-branza-de-capra-hrean

Remember salata de sfecla rosie cu branza de capra, usturoi si hrean? Ei bine, faceti va rog cunostinta cu fratii ei: bagels cu sfecla rosie, branza de capra si crema de hrean. Truth to be told, prima data au fost the bagels, iar salata e de fapt sora mai mica – dar astea sunt doar detalii, prea putin importante. Important e – zic eu – ca daca ai chef de un brunch care sa te scoata putin din monotonie, acesti bagels sunt o idee care merita luata in seama. De ce? Pai, in primul rand pentru ca bagels. Apoi, pentru ca sfecla rosie cu hrean si branza de capra e un fel de match made in heaven, if you ask me. In plus, branza de capra e foarte ‘in trend’ (in frigiderul meu, cel putin), mai ales in varianta proaspata, cremoasa si daca ar fi dupa mine as manca-o 7 zile din 7, de dimineata, la pranz si la cina. However, talia mea de buna seama ca are ceva de spus in privinta asta, asa ca o data – de doua ori pe saptamana suna cumva mai rezonabil.

Cat despre reteta, prea multe nu-s de povestit. Am folosit ingredientele de la salata de sfecla rosie de mai sus, le-am aranjat frumos intre doua jumatati de bagel si asta e. Mi-ar fi placut sa fiu mai generoasa cu sosul de hrean si poate sa adaug cateva picaturi de zeama de lamaie. Data viitoare ma gandesc sa las sfecla rosie intr-un amestec de ulei si otet balsamic – nu prea mult, doar cat sa absoarba putin aromele. Voi ce ziceti?

Bagels cu sfecla rosie, branza de capra si hrean

Bagels cu sfecla rosie, branza de capra si hrean

Ingrediente

    (pentru doua portii):
  • 2 bagels
  • 2 bucati de sfecla rosie de marime medie
  • o capatana intreaga de usturoi
  • cateva crengute de cimbru verde
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare Maldon
  • chimen
  • frunze verzi asortate (baby spanac, rucola, salata verde etc)
  • 100 grame branza de capra
  • sosul:
  • 100 grame iaurt grecesc
  • tot usturoiul de mai sus
  • sare Maldon
  • hrean
  • seminte de chimen

Metoda de preparare

  1. Sfecla se spala bine, se aseaza in tava, impreuna cu capatana de usturoi intreaga, se asezoneaza cu ulei de masline, otet balsamic, sare, o lingurita de seminte de chimen si cateva crengute de cimbru.
  2. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor (22 grade Celsius) timp de 40-50 minute. In ultimele 10 minute de coacere se inlatura folia.
  3. Se lasa la racit, se curata de coaja si se taie rondele.
  4. Usturoiul se curata de coaja si se zdrobeste cu furculita.
  5. Se pregateste sosul: se amesteca iaurtul cu usturoiul zdrobit, se adauga hreanul, cateva seminte de chimen prajite si se potriveste de sare.
  6. Pentru servire, se aseaza frunzele verzi pe o jumatate de bagel, se adauga rondele de sfecla rosie, apoi branza de capra si sosul. Se acopera cu cealalta jumatate de bagel si here we are - ready for brunch!
http://www.mentasirozmarin.ro/2015/02/bagels-cu-sfecla-rosie.html

Enjoy! 

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.