Menta si Rozmarin site de cultura gastronomica, retete si recenzii de restaurante

Sparanghel alb, nasturel si leustean

Chef's work

Sparanghel alb, nasturel si leustean

Sparanghel alb
Sparanghel alb, veloute de nasturel, pudra din ulei de leustean, sare cu fistic

Daca urmaresti blogul Menta si Rozmarin de ceva vreme, probabil ca ai observat o usoara schimbare in ceea ce priveste structura acestuia. Pe langa sectiunea de articole de cultura gastronomica, am introdus si o sectuine separata, de portofoliu. In aceasta sectiune imi propun sa prezint preparate speciale pe care le creez fie pentru evenimentele private la care gatesc, fie in diverse alte ocazii. Nu imi propun sa dau retete in aceasta sectiune – desi daca exista interes, sunt dispusa sa elaborez pe anumite tehnici de preparare. Mai degraba imi doresc sa utilizez acest spatiu ca pe un atelier de lucru. Sa adun aici idei, note si insemnari care sa imi fie utile in activitatea mea viitoare. M-as bucura sa creez aici si un spatiu de conversatie pentru pasionati, asa ca daca ai vreo idee/sugestie/propunere, astept comentariul tau in sectiunea de la finalul articolului. 

Preparatul de astazi este o joaca cu arome de vara timpurie. Am creat acest preparat pentru un eveniment privat, unde va fi servit pe post de aperitiv. Elementul principal este sparanghelul alb – un ingredient premium, care are un sezon destul de scurt. Am lucrat destul de putin cu sparanghel alb, asa ca n-am avut ocazia sa experimentez foarte mult pe aceasta tema. Pentru acest preparat, sparanghelul este fiert cateva minute, apoi tras rapid in unt. Idea initiala a fost ca sosul sa fie un hollandaise cu nasturel, dar n-am avut nici timp, nici suficiente ingrediente la indemana, asa ca am optat pentru un velouté de nasturel. Pe post de condimente am folosit o pudra obtinuta din ulei de leustean si sare amestecata cu fistic zdrobit. Overall mi-a placut ce a iesit. Mi-a placut ideea de sare cu fistic – o sa o mai folosesc si cu alte ocazii. Si mi-a placut pudra din ulei de leustean si in general ideea de sparanghel alb cu leustean. Ma gandesc ca s-ar mai putea explora putin pe aceasta tema. Poate chiar o maioneza cu ulei de leustean? Daca ar fi sa schimb ceva, as adauga mai mult velouté, sau l-as inlocui cu acel hollandaise la care ma gandisem initial.

Cam atat pentru astazi. Cum spuneam mai sus, daca ai vreo idee sau vrei sa continuam conversatia pe tema preparatului de mai sus, astept cu interes comentariul tau.

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

Un gand, o idee, o intrebare?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

cultura gastronomica si explorari culinare

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de sarbatoare retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2018 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.
Menta si Rozmarin