Retete

Retete de primavara: salata cu naut, sparanghel, ceapa verde si ardei la grill [*vegan]

Astazi am pentru voi o invitatie la salata cu naut si legume de primavara la grill, asezonata cu o vinegreta simpla, din ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie

 

salata-cu-naut

 

Desi vremea de afara ne invita mai degraba la sanius decat la plimbari lungi prin parcuri, eu va propun totusi o reteta cu iz de primavara: asa, ca sa ne inveseleasca pranzul, sau cina, si sa ne duca cu gandul la zilele calde si insorite care ar trebui sa ne bucure sufletele in luna aprilie.

Este vorba de o salata calda, o salata cu naut si legume de primavara la grill, asezonata cu o vinegreta simpla, din ulei de masline extravirgin si zeama proaspata de lamaie – suficienta pentru a-i da o nota lejera, primavaratica. 

 

Salata cu naut si legume de primavara la grill
O salata lejera, avand ca ingredient principal nautul, asezonata cu legume de primavara la grill si o vinegreta cu ulei de masline si zeama de lamaie
Write a review
Print
pentru salata
  1. - 200 grame naut fiert
  2. - 4 fire de sparanghel
  3. - patru fire de ceapa verde
  4. - doi ardei de marime medie
  5. - cateva buchetele de broccoli
pentru dressing
  1. - 50 ml ulei de masline extravirgin
  2. - zeama de la o jumatate de lamaie
  3. - sare roz de Himalaya
  4. - piper negru proaspat macinat
  5. - cativa fulgi de chilli rosu
Instructions
  1. 1. Se pun buchetelele de broccoli la fiert, in apa clocotita cu putina sare si se lasa sa fiarba timp de 4-5 minute. Se scot intr-un castron cu apa si cateva cuburi de gheata, se lasa sa se raceasca, dupa care se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.
  2. 2. Se curata ceapa verde si sparanghelul-ul si se prajesc in tigaia de grill incinsa (fara ulei) timp de 3-4 minute.
  3. 3. Ardeii se curata, se taie in fasii de 2-3 cm latime si se prajesc si ei pe grill timp de 5 minute. Se scot intr-un castron, se presara cu putina sare si se curata de pielita arsa.
  4. 4. Se pregateste dressing-ul: se amseteca uleiul de masline extravrgin cu zeama de lamaie, sarea, piperul si fulgii de chilli.
  5. Pentru servire, se aseaza intr-o farfurie boabele de naut, se adauga legumele prajite la grill, iar in final se adauga dressing-ul.
Notes
  1. Salata se poate servi atat calduta (cat timp legumele inca nu s-au racit) cat si rece, in functie de preferinte.
Menta & Rozmarin http://www.mentasirozmarin.ro/
 
[/tab] [/tabcontent] [/tabs]
 
 
 
Va doresc pofta buna! <3

5 Comments

Un gand, o idee, o intrebare?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.