Vegetarian Recipes and Blog

Retete de primavara: salata cu naut, sparanghel, ceapa verde si ardei la grill [*vegan]

Andra Constantinescu | April 4, 2013 | Retete

Astazi am pentru voi o invitatie la salata cu naut si legume de primavara la grill, asezonata cu o vinegreta simpla, din ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie

 

salata-cu-naut

 

Desi vremea de afara ne invita mai degraba la sanius decat la plimbari lungi prin parcuri, eu va propun totusi o reteta cu iz de primavara: asa, ca sa ne inveseleasca pranzul, sau cina, si sa ne duca cu gandul la zilele calde si insorite care ar trebui sa ne bucure sufletele in luna aprilie.

Este vorba de o salata calda, o salata cu naut si legume de primavara la grill, asezonata cu o vinegreta simpla, din ulei de masline extravirgin si zeama proaspata de lamaie – suficienta pentru a-i da o nota lejera, primavaratica. 

salata-cu-naut-si-legume-de-primavara

 

Salata cu naut si legume de primavara la grill
O salata lejera, avand ca ingredient principal nautul, asezonata cu legume de primavara la grill si o vinegreta cu ulei de masline si zeama de lamaie
Write a review
Print
pentru salata
  1. - 200 grame naut fiert
  2. - 4 fire de sparanghel
  3. - patru fire de ceapa verde
  4. - doi ardei de marime medie
  5. - cateva buchetele de broccoli
pentru dressing
  1. - 50 ml ulei de masline extravirgin
  2. - zeama de la o jumatate de lamaie
  3. - sare roz de Himalaya
  4. - piper negru proaspat macinat
  5. - cativa fulgi de chilli rosu
Instructions
  1. 1. Se pun buchetelele de broccoli la fiert, in apa clocotita cu putina sare si se lasa sa fiarba timp de 4-5 minute. Se scot intr-un castron cu apa si cateva cuburi de gheata, se lasa sa se raceasca, dupa care se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.
  2. 2. Se curata ceapa verde si sparanghelul-ul si se prajesc in tigaia de grill incinsa (fara ulei) timp de 3-4 minute.
  3. 3. Ardeii se curata, se taie in fasii de 2-3 cm latime si se prajesc si ei pe grill timp de 5 minute. Se scot intr-un castron, se presara cu putina sare si se curata de pielita arsa.
  4. 4. Se pregateste dressing-ul: se amseteca uleiul de masline extravrgin cu zeama de lamaie, sarea, piperul si fulgii de chilli.
  5. Pentru servire, se aseaza intr-o farfurie boabele de naut, se adauga legumele prajite la grill, iar in final se adauga dressing-ul.
Notes
  1. Salata se poate servi atat calduta (cat timp legumele inca nu s-au racit) cat si rece, in functie de preferinte.
Chef Andra Constantinescu http://www.mentasirozmarin.ro/
 
[/tab] [/tabcontent] [/tabs]
 
 
 
Va doresc pofta buna! <3

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

5 thoughts on “Retete de primavara: salata cu naut, sparanghel, ceapa verde si ardei la grill [*vegan]”

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.