Menta si Rozmarin site de cultura gastronomica, retete si recenzii de restaurante

Burrata cu cirese si fistic

Andra Constantinescu | July 13, 2018 | ReteteVara
Delicii de vara

Burrata cu cirese si fistic

Burrata cu cirese si fistic
Cirese cu otet balsamic si tarhon

Burrata cu cirese si fistic

Sezonul de cirese este in plina desfasurare in Londra, asa ca dupa ce mi-am facut poftele cu prajitura si cirese mancare direct din castron, m-am gandit sa ma joc putin. Mai in joaca, mai in serios, m-am gandit eu ca o combinatie de cirese – otet balsamic – tarhon nu suna rau deloc. Ideea de cirese cu otet balsamic nu e noua. In general, otetul balsamic se potriveste destul de bine cu fructele de vara. La fel si ierburile proaspete: cimbru, tarhon, rozmarin. Asa ca am pus intr-o tava cateva cirese, le-am stropit cu otet balsamic si cateva picaturi de ulei de masline, le-am condimentat cu piper si tarhon si le-am dat la cuptor pentru 15 minute. Ce a iesit de acolo a fost o combinatie minunata de arome, numai buna de imperecheat cu o burrata mare, proaspata si cremoasa. 

Burrata cu cirese si fistic
Burrata cu cirerse si fistic

Burrata cu cirese si fistic – note si observatii

Prea multe observatii la reteta asta nu sunt – poate doar cateva note in ceea ce priveste aromele. Asadar, otetul balsamic a avut rolul de a ajuta la caramelizarea rosiilor in timpul coacerii si de a intensifica gustul acestora. Piperul a adus o nota usor spicy, iar tarhonul – cu gustul sau subtil de anason – a intregit gustul final. Daca nu iti place tarhonul, il poti inlocui cu cimbru sau rozmarin. Pe post de garnitura am folosit fistic, pudra de tarhon si ulei de masline Kalamata extravirgin. Burrata este o branza cu un gust suficient de delicat incat sa poata absorbi arome mai indraznete. Insa atentie la balansul aromelor, nu ar fi recomandat sa exageram cu otetul balsamic, pentru a nu acoperi in totalitate celelalte gusturi.

Burrata cu cirese si fistic

Timp total de preparare: 20 minutes

2 portii

Burrata cu cirese si fistic

Ingrediente

  • 2 bucati burrata
  • 200 g cirese (fara samburi, taiate in jumatate)
  • cateva fire de tarhon
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare Maldon
  • piper negru
  • o lingura de fistic tocat
  • ulei de masline extravirgin
  • pudra de tarhon

Metoda de preparare

  1. Se porneste cuptorul la 180C
  2. Se aseaza ciresele intr-o tava, se condimenteaza cu otet balsamic, sare, piper negru, tarhon si ulei de masline. Se da la cuptor pentru 15 minute.
  3. Pentru servire, se aseaza cate o burrata in centrul fiecarei farfurii si se adauga jumatate din cantitatea de cirese. Se condimenteaza cu fistic, pudra de tarhon si cativa stropi de ulei de masline.
https://www.mentasirozmarin.ro/2018/07/burrata-cu-cirese-si-fistic.html

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

Un gand, o idee, o intrebare?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

cultura gastronomica si explorari culinare

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de sarbatoare retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2018 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.
Menta si Rozmarin