Bit(e)s & Bobs

Bit(e)s and bobs: 2014 – the highlights

Daca ar fi sa numesc trei motive pentru care sunt recunoscatoare nu doar in anul care tocmai s-a incheiat ci si in viata in general, acestea ar fi: oamenii minunati care ma inconjoara, calatoriile care imi bucura sufletul si cartile care ma inspira. Intr-un fel sau altul toate acestea au o stransa legatura cu pasiunea mea pentru gastronomie. In carti gasesc de multe ori inspiratie, fie pentru noi retete, fie pentru tehnici pe care nu le cunosteam sau nu le stapaneam suficient de bine. Calatoriile imi dau ocazia sa experimentez gusturi noi, inedite, sa cunosc oameni si locuri, obiceiuri si traditii din alte lumi si de pe alte continente. Iar oamenii din jurul meu sunteti voi: cei care ma cititi, imi scrieti, ma incurajati si ma sustineti in aceasta fabuloasa aventura culinara. Daca despre calatorii si carti am tot scris, acum cred ca este momentul potrivit pentru a va multumi voua, prieteni dragi, cunoscuti si necunoscuti. Este momentul pentru a va ura tuturor un 2015 cu fericire, sanatate si desigur mancare buna, care sa va bucure si sa va aduca impreuna, mai aproape unii de altii!

In continuare, am pentru voi o scurta trecere in revista a celor mai imporatnte food-related moments din anul care tocmai s-a incheiat. Am cautat sa aduc in lumina momente si evenimente care au marcat anul 2014, postari care voua v-au placut foarte mult, dar si fotografii pe care nu le-ati mai vazut in postarile anterioare, evenimente sau retete despre care nu am reusit sa va povestesc sau care inca asteapta sa fie publicate. E mai degraba o fila de jurnal, o retrospectiva a unui an extrem de bogat atat din punct de vedere culinar cat si din punct de vedere personal. Sper din tot sufletul sa va placa, pentru mine a fost o bucurie sa ma uit inapoi si sa adun toate aceste momente la un loc.

Asadar avem asa:

Best of Food & Travel: Maroc – Marrakech si Essaouira – o experienta fabuloasa, o adevarata aventura culinara, inceputa cu un tur culinar al Marrakech-ului si continuata cu o poveste de vis din Essaouira, un superb orasel care mi-a ramas la suflet. Din Maroc v-am ramas datoare cu reteta de cuscus marocan si cu povestea despre cursul de gatit. Sper ca in zilele care urmeaza sa reusesc sa le compilez intr-o postare: pozele sunt pregatite, mai ramane sa imi adun notitele si sa le pun laolalta πŸ™‚

Marrakech-colours

Best of Libraria Culinara: Proiectul meu de suflet a adunat deja cateva carti, desi recunosc ca mi-as fi dorit sa fie mult mai multe. Dintre cele care n-au ajuns inca in Libraria Culinara, cartea lui Michael Pollan “Cooked” a fost pentru mine una dintre cele mai frumoase lecturi ale anului trecut. Dintre cartile despre care am povestit deja, voua v-a placut cel mai mult  “India” lui Rick Stein, insa pentru mine cartea lui Massimo Bottura “Never Trust an Italian Skinny Chef” a fost unul dintre cele mai asteptate momente ale anului. Am pentru voi in pregatire o reteta din aceasta carte, nu va spun mare lucru acum, pentru ca nu vreau sa stric surpriza, insa va avertizez ca implica mult foarte mult Parmigiano Reggiano. Stay tuned, da?

parmigiano-reggiano

Best of Retete: Cea mai populara reteta postata anul trecut a fost prajitura cu morcovi si crema de branza, urmata indeaproape de Panzanella si salata de andive. Dintre retetele care inca nu au ajuns pe blog, fara indoiala hitul anului ramane acest cheesecake cu mascarpone si lemon & orange curd. Prajitura a fost vedeta petrecerii de Anul Nou si fara pic de modestie, stiu din surse sigure ca multa lume inca se mai gandeste la ea. Am promis ca vin si cu reteta, insa pentru ca aceasta prajitura s-a nascut dintr-o intamplare, n-am apucat sa cantaresc mai nimic asa ca nu imi ramane decat sa o reiau, cu cantarul, pixul si foaia langa mine. Pana atunci, va las mai jos un mic teaser:

cheesecake-lemon-orange-curd

Best of Foodie Events: Dintre cele trei evenimente majore la care am participat anul trecut, doar despre Taste of London si Food Blogger Conference am apucat sa va povestesc mai pe larg. La Taste of London am avut ocazia sa ii vad pe Massimo Bottura si Rene Redzepi, dar si pe multi alti chefi ai momentului. La Food Blogger Conference mi s-a implinit unul din marile mele vise – respectiv acela de a cunoaste oameni dragi pe care altfel ii stiam doar din online. Food Blogger Conference a fost de altfel si cel mai mare eveniment dedicat bloggerilor culinari din Romania – un eveniment care a fost un succes din toate punctele de vedere. Despre Food Blogger Connect – evenimentul anual care aduna la Londra cele mai importante personalitati ale food blogging-ului din Europa (ca sa nu zic din lume) – nu am mai reusit sa scriu. Fara indoiala, highlight-ul evenimentului a fost dat de prezenta lui Yotam Ottolenghi si Sami Tamimi care ne-au povestit intr-o atmosfera mai degraba informala despre deli-urile si restaurantul lor, dar si despre cartile pe care le-au scris impreuna. Despre Food Blogger Conference am postat mai multe pe Instagram si Twitter – retele care in UK sunt mult mai populare. Va las mai jos my OMG! moment – cu siguranta recunoasteti personajele πŸ™‚

http://instagram.com/p/o8qELmEkb0

Best of Instagram: Multe din testele culinare, dar si alte instantanee din mici excursii sau explorari culinare nu ajung intotdeauna pe blog, insa cu siguranta ajung pe Instagram. My best instagram moment este o fotografie a uneia dintre retetele mele preferate, pe care n-am mai apucat sa o scriu si pe blog, insa pe Instagram s-a bucurat de un major succes. O redau mai jos si va promit ca in primul weekend mai liber imi gasesc cateva minute ca sa o public si aici.

http://instagram.com/p/vRGIxsEket

Best of Bit(e)s & Bobs: Rubrica asta s-a nascut cumva dintr-o intamplare, intr-un moment in care aveam atatea sa va spun si nu intotdeauna gaseam locul sau postarea potrivita pentru asta. Intre timp am ajuns sa indragesc aceasta rubrica si sa o vad ca pe o fila de jurnal, in care povestesc cu voi despre momentele mai mult sau mai putin importnate din viata mea. Fara indoiala, cel mai important moment a fost acela in care am primit vestea admiterii la cusul de Culinary Arts la Univerity of West London. Acum, dupa ce am trecut cu bine de primul semestru, pot sa spun ca experienta de a studia artele culinare in Londra este cel mai frumos lucru care mi se putea intampla. Si nu, nu e usor deloc. A trebuit sa imi ajustez programul de lucru pentru a putea sa merg la cursuri si am fost nevoita sa renunt la multe activitati de timp liber pentru a ma putea dedica studiului si examenelor. Insa este atat de frumos si imi place atat de mult ceea ce fac, incat nici un efort nu ar fi prea mare. Am invatat atat de multe in aceste patru luni – atat despre gastronomie cat si despre mine, incat nu regret nici o noapte nedormita si nici un weekend petrecut in biblioteca in detrimentul vreunui film ori a unei seri la pub. Si sunt convinsa ca partea cea mai frumoasa abia de-acum incepe! Iar daca ar fi sa imi doresc ceva pentru noul an, ar fi sa am mai mult timp pentru a putea profita din plin de toate resursele pe care scoala ni le pune la dispozitie. As puutea sa vorbesc ore in sir despre asta, dar tocmai am realizat ca v-am promis o gramada de postari, asa ca ar fi bine sa las vorbaria la o parte si sa ma apuc de treaba :))) Insa n-as vrea sa inchei inainte de a va lasa una din pozele care mie imi sunt foarte dragi – e poza facuta in momentul in care am probat pentru prima data uniforma de scoala πŸ™‚ (PS: intre timp au disparut din peisaj si bratarile si manichiura, am ramas doar cu un ruj nu foarte rosu pe post de accesoriu :D) 

http://instagram.com/p/tNip1LEkWU

La multi ani oameni buni! Sa aveti un 2015 asa cum va doriti!

From London,

with love,

Andra

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.