Cultura Gastronomica,  Evenimente Culinare

Food Bloggers Conference – Bucuresti, 26 Noiembrie 2104

Food Bloggers Conference – Prima conferinta de food blogging din Romania

food-bloggers-conference

 

Si a fost Food Bloggers Conference – primul eveniment de acest gen adresat comunitatii de food bloggeri din Romania. 220 de oameni cu pasiuni si interese culinare comune s-au adunat la Crowne Plaza pentru 6 ore in care mancarea buna si zambetele largi au fost ingredientele principale. Am ajuns la Food Bloggers Conference dupa un zbor de noapte si doar cateva ore de somn, dar energia extraordinara si buna dispozitie a tuturor m-au facut sa uit de oboseala si sa intru rapid in atmosfera evenimentului.

food-bloggers-conference

Meniul evenimentului a fost structurat pe trei sectiuni:

pe post de starter am primit un panel format din bloggeri cu experienta (Florin @crazymothercooker – in rolul de moderator, Andie @andie.ro, Madalin @wineandknifes.ro, Ana @easypeasy.ro si Monica @foodiefamily.ro), care au adus in discutie subiecte de interes atat pentru bloggeri incepatori cat si pentru cei care au deja in spate cativa ani buni de blogging. Probabil ca subiectele cele mai importante au fost celu legatu de felul in care un blog culinar poate fi monetizat, respectiv ce fel de activitati conexe pot fi dezvoltate de un blogger culinar. O alta tema care mie mi-a placut foarte mult a fost cea referitoare la povestea care ar trebui sa insoteasca o postare pe blog, la felul in care povestea in sine si modul in care prezentam o reteta ne apropie mai mult de cititori.

la main course am avut parte de patru prezentari pe patru teme diferite: brand-ul personal si importanta acestuia in blogging, food photography, maximizarea prezentei pe facebook si folosirea canalelor video. Desigur ca discutiile au fost mai tehnice (pe alocuri poate prea tehnice) fata de cele abordate in prima parte. Insa eu cred ca in definitiv (si mai ales datorita timpului destul de scurt pe care prezentatorii l-au avut la dispositie), scopul prezentarilor a fost mai degraba acela de a ne oferi o scurta introducere in cele patru teme si de a ne da un punct de plecare. Evident ca pe oricare dintre cele patru teme alese s-ar fi putut discuta ore in sir, insa asta ar fi presupus un eveniment care sa se intinda pe cel putin doua zile.

desertul a constat intr-o selectie de petit-fours: patru povesti de viata menite sa ne bucure sufletele, sa ne emotioneze si sa ne inspire in acelasi timp. Adi Hadean ne-a vorbit despre bucuria care ar trebui sa ne insoteasca in tot ceea ce facem si mai ales atunci cand vine vorba de mancare. Anca Feodor ne-a fermecat cu povestea ei despre cum a dat job-ul la o companie multinationala pe job-ul de “cake designer” cu acte in regula. Codruta Popa ne-a emotionat pe toti, povestindu-ne cum painea i-a schimbat viata si a devenit din pasiune preocuparea ei principala. Iar de la Mazi am aflat ca in food blogging nu e neaparat nevoie sa iei totul in serios si ca cel mai important lucru este acela de a te trezi in fiecare dimineata cu bucuria de a face ceea ce iti place.

La cina cea de dupa conferinta, discutiile au continuat pana dimineata devreme tarziu in noapte, intr-o atmosfera informala pusa la cale de Maitre’d Marius Tudosiei la restaurantul Divan. Printre portii generoase de mancare turceasca absolut fabuloasa si nenumarate cateva pahare de Aperol Spritz, am avut ocazia sa dezbatem in continuare – mai in gluma, mai in serios – subiecte de larg interes culinar, precum: cat de buna poate fi mancarea de la Divan, noile tendinte in materie de fashion, destinatii turistice de vacanta sau (of course) cate cuburi de gheata se pun intr-un pahar de Aperol Spritz. (Now, really. Stie cineva raspunsul la asta cu cuburile de gheata? Ca eu am tot incercat sa-l aflu si in ciuda degustarilor repetate, n-am reusit :D)

In loc de concluzie:

Avand in spate experienta de a fi participat doi ani la rand la Food Blogger Connect in Londra, multa lume m-a intrebat cum a fost Food Bloggers Conference in comparatie cu evenimentul organizat anual in Londra. Evident ca e greu sa compari un eveniment international, cu ani de experienta in spate si care se intinde pe 3 zile, cu un eveniment national aflat la prima editie. Insa in mod categoric pot sa spun ca organizarea a fost exceptionala si comparabila cu organizarea din Londra (iar aici este meritul lui Cristian Manafu @Evensys si a celor care au participat activ la alegerea temelor de discutie). La fel, temele abordate au fost din punctul meu de vedere foarte bine alese, de actualitate si creatoare de dezbateri. Se putea mai bine? Cu siguranta ca da, insa e aproape imposibil sa concentrezi in 6 ore tot ce inseamna food blogging. Iar eu cred ca in definitiv succesul unui astfel de eveniment se masoara in zambete, noi prietenii, idei si subiecte de discutie pentru viitor. Iar Food Bloggers Conference le-a avut pe toate: oameni fericiti, mancare excelenta, discursuri emotionante si prezentari care ne-au pus pe ganduri si ne-au indemnat sa vrem mai mult de la noi. Iar daca fiecare dintre participanti a plecat de la eveniment mai bogat cu prieteni noi si cu cateva idei noi pentru viitor, atunci putem spune ca Food Bloggers Conference a fost cu adevarat un eveniment reusit!

food-bloggers-conference

Credit Foto: Freya Productions

Hastagul oficial al evenimentului: #foodbloggers14

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.