Evenimente Culinare

Saptamana Restaurantelor – Bucuresti, 16-23 Mai 2014

SAPTAMANA RESTAURANTELOR

IN PREMIERA IN ROMANIA!

Un proiect initiat de Asociatia Romania Culinara

Logo_Oficial_Saptamana_Restaurantelor

 

Dupa New York, Chicago, Boston sau Londra, SAPTAMANA RESTAURANTELOR ajunge si in Romania, mai exact in Bucuresti. Intre 16 si 23 mai se va desfasura editia I (pilot) a proiectului care isi propune sa ofere clientilor pasionati de gastronomie un prilej de a profita de cateva zile speciale cu oferte si discounturi oferite de restaurantele de top participante.

 

DESPRE SAPTAMANA RESTAURANTELOR
Saptamana Restaurantelor este un proiect iniţiat de Asociaţia Romania Culinara, organizat in parteneriat comun cu Top Hospitality si Star Chefs, ce ofera clientilor pasionati de gastronomie ocazia de a profita de cateva zile speciale cu oferte, discounturi, evenimente culinare si nu numai, oferite de restaurantele de top participante.

Prima editie a Saptamanii Restaurantelor se va desfasura din 16 pana in 23 mai ca prim proiect pilot. Restaurantele care se vor inrola in proiect vor oferi un meniu în valoare de 25 de lei care nu va include bauturi sau alte gratuitati, fie un discount important aplicat la nota finala. Practic, fiecare locatie va gandi si pregati o selectie din meniu si o va putea servi zilnic in perioada orara aleasa. Fiecare restaurant inrolat in proiect va trebui sa anunte inca de la inceput detaliile ofertei si sa le respecte pe tot parcursul perioadei.

ISTORIE
Romania se aliniaza pentru prima oara in anul 2014 unei traditii mondiale ce are deja mai multi ani vechime. Astfel, mai multe orase americane precum New York, Chicago sau Boston, sau europene, precum Londra sau Dublin, organizeaza de ani de zile, cu mare succes, saptamani locale ale restaurantelor. Acestea sunt mereu insotite si de evenimente culinare speciale (demonstratii, targuri, prezentari produse, etc).

CINE PARTICIPA
La acest prim proiect pilot (“editia de vara“) vor participa restaurante din Bucuresti care inteleg si accepta conditiile si regulile de organizare si promovare. In functie de succesul programului pilot, va urma si o editie de toamna-iarna (noiembrie/decembrie 2014). Apoi, anual, Saptamana Restaurantelor va avea mereu doua editii: de vara si de iarna.
Lista localurilor participante va fi anuntata cu doua saptamani inainte de debutul Saptamanii Restaurantelor. Estimarea pentru prima editie este de aproximativ 30 de restaurante participante.

EVENIMENTE ADIACENTE
In paralel cu proiectul principal, in aceeasi perioada se vor desfasura si alte evenimente, precum demonstratii culinare, seri speciale de gatit – fiecare restaurant fiind liber sa isi aleaga sa pregateasca asa cum crede aceste evenimente. Acestea vor fi anuntate atat pe pagina oficiala de Internet a evenimentului, cat si pe pagina oficiala de facebook a Saptamanii Restaurantelor.

PARTENERI MEDIA
Gustos.ro, Bucataras.ro, Foodblog.ro, STAR CHEFS, Retete ca la Mama (Cuina Banateana), Ziare.ro, Brasov.ro.

Lista oficiala a restaurantelor participante: www.romania-culinara.ro/proiecte/saptamana-restaurantelor/

Pagina oficiala a evenimentului: www.facebook.com/Saptamana.Restaurantelor

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.