Retete

Retete de primavara: salata cu naut, sparanghel, ceapa verde si ardei la grill [*vegan]

Astazi am pentru voi o invitatie la salata cu naut si legume de primavara la grill, asezonata cu o vinegreta simpla, din ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie

 

salata-cu-naut

 

Desi vremea de afara ne invita mai degraba la sanius decat la plimbari lungi prin parcuri, eu va propun totusi o reteta cu iz de primavara: asa, ca sa ne inveseleasca pranzul, sau cina, si sa ne duca cu gandul la zilele calde si insorite care ar trebui sa ne bucure sufletele in luna aprilie.

Este vorba de o salata calda, o salata cu naut si legume de primavara la grill, asezonata cu o vinegreta simpla, din ulei de masline extravirgin si zeama proaspata de lamaie – suficienta pentru a-i da o nota lejera, primavaratica. 

salata-cu-naut-si-legume-de-primavara

 

Salata cu naut si legume de primavara la grill

O salata lejera, avand ca ingredient principal nautul, asezonata cu legume de primavara la grill si o vinegreta cu ulei de masline si zeama de lamaie
Author: Andra Constantinescu

Ingredients

pentru salata

  • - 200 grame naut fiert
  • - 4 fire de sparanghel
  • - patru fire de ceapa verde
  • - doi ardei de marime medie
  • - cateva buchetele de broccoli

pentru dressing

  • - 50 ml ulei de masline extravirgin
  • - zeama de la o jumatate de lamaie
  • - sare roz de Himalaya
  • - piper negru proaspat macinat
  • - cativa fulgi de chilli rosu

Instructions

  • 1. Se pun buchetelele de broccoli la fiert, in apa clocotita cu putina sare si se lasa sa fiarba timp de 4-5 minute. Se scot intr-un castron cu apa si cateva cuburi de gheata, se lasa sa se raceasca, dupa care se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.
  • 2. Se curata ceapa verde si sparanghelul-ul si se prajesc in tigaia de grill incinsa (fara ulei) timp de 3-4 minute.
  • 3. Ardeii se curata, se taie in fasii de 2-3 cm latime si se prajesc si ei pe grill timp de 5 minute. Se scot intr-un castron, se presara cu putina sare si se curata de pielita arsa.
  • 4. Se pregateste dressing-ul: se amseteca uleiul de masline extravrgin cu zeama de lamaie, sarea, piperul si fulgii de chilli.
  • Pentru servire, se aseaza intr-o farfurie boabele de naut, se adauga legumele prajite la grill, iar in final se adauga dressing-ul.

Notes

Salata se poate servi atat calduta (cat timp legumele inca nu s-au racit) cat si rece, in functie de preferinte.
 
[/tab] [/tabcontent] [/tabs]
 
 
 
Va doresc pofta buna! <3

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.