reteta supa crema de conopida
Iarna,  Retete

Supa crema de conopida cu chipsuri din pastarnac

retete de sarbatoare

supa crema de conopida cu chipsuri de pastarnac
supa crema de conopida cu chipsuri de pastarnac
 

Supa crema de conopida cu chipsuri din pastarnac

Reteta de astazi vine sa demonstreze faptul ca din doar trei ingrediente simple si la indemana oricui putem crea un preparat care face fata cu succes unei mese festive. Supa crema de conopida este usor de preparat si are o consistenta fina, catifelata, iar chipsurile  din pastarnac crocante si parfumate ii dau o nota de sarbatoare. In plus, daca iubiti usturoiul prajit pe grill, puteti adauga cateva jumatati de catei de usturoi in bolurile cu supa: aroma usturoiului usor afumat se potriveste de minune cu gustul fin si delicat al conopidei. Am creat aceasta reteta acum cateva luni, cand Ina Todoran mi-a facut o deosebita surpriza invitandu-ma sa colaborez la minunata ei revista intitulata “Pasi spre Eden”. Este o revista de lifestyle sanatos, scrisa din suflet de catre o persoana frumoasa si sensibila – va recomand cu mare drag sa o cititi: veti gasi acolo ganduri frumoase, sfaturi utile si desigur, cateva retete vegane absolut delicioase. 🙂

 
Supa-crema de conopida cu chipsuri din pastarnac

Ingrediente

    (pentru 4 portii):
  • o conopida (aprox 500 grame)
  • o radacina de pastarnac
  • o capatana de usturoi
  • o ceapa de marime medie
  • un litru de supa vegetala
  • cateva picaturi de ulei de masline
  • sare si piper

Metoda de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 150 grade Celsius.
  2. Conopida se taie in buchetele mici si se pune la fiert in supa vegetala, impreuna cu ceapa taiata in 4. Se fierbe la foc mediu pana cand conopida devine moale.
  3. Intre timp se pregatesc chipsurile de pastarnac: se spala bine radacina de pastarnac, fara a se curata de coaja, apoi se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie pe lungime, in fasii cat mai subtiri, cu ajutorul unei razatoare tip mandolina. Fasiile de pastarnac se aseaza intr-un castron si se stropesc cu ulei, apoi cu ajutorul unei pensule de bucatarie se distribuie un strat foarte fin de ulei pe intreaga suprafata a fasiilor de pastarnac. Se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade Celsius pentru 15-20 de minute, avand grija sa le intoarcem din cand in cand pentru o coacere uniforma. Cand sunt coapte, chipsurile capata o culoare aurie si devin crocante. Se scot pe hartie absorbanta si se sareaza.
  4. Se pregateste usturoiul: se taie capatana de usturoi pe jumatate, se unge cu ulei de masline si se aseaza intr-o tigaie de grill foarte bine incinsa. Se prajeste timp de 3-5 minute.
  5. Cand conopida este fiarta, se ia oala de pe foc si se lasa la racit pentru cateva minute.Se transfera buchetelele de conopida impreuna cu jumatate din cantitatea de lichid intr-un vas cu pereti inalti. Cu ajutorul unui blender de mana se paseaza conopida, pana cand se obtine o crema fina. Se ajusteaza cantitatea de lichid in functie de consistenta dorita.
  6. Pentru servire, se transfera supa in boluri, se decoreaza cu chipsuri din pastarnac, se adauga cativa catei de usturoi si se condimenteaza cu piper negru proaspat macinat.
https://www.mentasirozmarin.ro/2012/12/supa-crema-de-conopida.html
 
reteta-supa-crema-de-conopida
 
In incheiere, as dori ca prin aceasta postare, pe langa reteta cu iz de sarbatoare, sa impartasesc cu voi si cateva ganduri …asa, ca de final de an. Vreau sa va multumesc pentru ca mi-ati fost aproape, pentru ca m-ati incurajat de fiecare data, iar prin comentariile si prin aprecierile voastre mi-ati dat curaj sa cresc, sa dau gust si culoare acestui blog care acum a devenit pentru mine ca si o a doua casa: o casa larga si primitoare, cu portile mereu deschise catre voi! Sunt fericita pentru ca prin intermediul acestui blog am  legat o multime de prietenii – fie ele chiar si doar virtuale si am cunoscut astfel o multime de oameni frumosi si pasionati, oameni care m-au inspirat si care ma inspira in continuare. Va doresc tuturor sa aveti un An Nou cu bucurie si iubire, un an in care sa va deschideti inima si sufletul, un 2013 in care sa ne bucuram impreuna de fericirea care de cele mai multe ori se afla in interiorul nostru, in lucrurile si in gesturile simple care ne inconjoara si pe care poate de prea multe ori le trecem cu vederea. Un an nou fericit va doresc, dragii mei!

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

17 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.