Retete

Retete de baza: Lamai conservate (preserved lemons)

        Lamaile conservate (sau murate) se folosesc cu precadere in bucataria marocana, pentru a acompania mancarurile tarditionale dar si in salate, impreuna cu cous-cous. Si pentru ca sunt foarte usor de facut, m-am hotarat fac un borcan cu lamai conservate, asa, de proba :).  
        Ce mi-a placut cel mai tare din toata povestea asta – a fost ca toata casa mi s-a umplut de un miros  proaspat de lamaie! Sa-mi lase gura apa, nu alta!

Pin It

Pentru un borcan de 500 mililitri avem nevoie de urmatoarele:
ingrediente:
4 lamai (plus zeama de la inca o lamaie daca e necesar)
5 lingurite cu varf de sare de mare
cateva frunze de dafin
cateva boabe de piper

       

        Lamaile se spala bine dupa care se sterg cu un prosop si se taie in cruce insa nu pana la capat, doar pe trei sferturi din lungime. Desfacem usor lamaia si punem in fiecare lamaie cate o lingurita de sare, dupa care o strangem in mana, pentru a-si recapata forma. 

        Punem un strat de sare pe fundul borcanului, asezam lamaile in borcan si le presam in asa fel incat sa isi lase zeama si sa incapa toate patru in borcan. Daca este necesar, mai completam cu zeama de lamaie pana cand lamaile sunt acoperite complet. Adaugam frunzele de dafin si boabele de piper, punem borcanul in camara si…. asteptam 4-6 saptamani. In primele zile mai scuturam putin borcanul pentru ca sarea sa se dizolve si sa se distribuie uniform.
        Inainte de folosire, lamaile se trec printr-un jet de apa rece, pentru a inlatura gustul sarat.
      Sunt perfecte pentru o tagina de legume, sau chiar pentru a le folosi in umplutura pentru ardei umpluti, ori pentru un sos cu iaurt si menta, sau pentru a acompania o salata de cous-cous. 

     

Enjoy!

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.