reteta-cookies-cu-ciocolata
Iarna,  Retete

Cookies cu ciocolata

preferatele mele pentru diminetile de weekend   

cookies cu ciocolata 

reteta cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata: ideale pentru micul dejun sau pentru o duminica lenesa, cu povesti si cafea      

Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Ingrediente

    (pentru 15 cookies):
  • 125 grame ciocolata neagra
  • 150 grame faina
  • 30 grame cacao
  • o lingurita bicarbonat
  • jumatate de lingurita de sare
  • 125 grame unt
  • 75 grame zahar brun
  • 50 grame zahar alb
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un ou
  • 350 grame ciocolata maruntita

Metoda de preparare

  1. Se incinge cuptorul la 170 grade.
  2. Cele 125 grame de ciocolata se topesc pe bain-marie.
  3. Intr-un castron se amesteca ingredientele solide: faina, cacao, sare si bicarbonat. Separat, intr-un alt castron se freaca untul cu zaharul alb si cu zaharul brun, iar apoi se incorporeaza incet ciocolata topita, esenta de vanilie si oul. Se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu mixerul pana cand se incorporeaza bine oul si rezulta o compozitie cremoasa. In final, se adauga treptat ingredientele uscate, amestecand usor cu o lingura de lemn.
  4. Cand compozitia este omogena, adaugam ciocolata taiata marunt.
  5. Pregatim o tava, pe care o tapetam cu hartie de copt, iar apoi cu o lingura luam gramajoare din aluat si le asezam in tava. Nu trebuie sa dam nici o forma, se vor "aseza" ele singure in timpul coacerii. Lasam o distanta de 3-4 centimetri intre gramajoare, nu le inghesuim, chiar daca trebuie sa coacem mai multe transe. Intr-o tava obisnuita mie mi-au incaput 6 gramajoare.
  6. Coacem in cuptorul incins la 170 grade pentru 20 de minute.
  7. Verificam daca sunt coapte cu ajutorul unei scobitori - care trebuie sa iasa semi-uda si fara aluat lipit pe ea. Chiar daca vi se pare ca sunt prea moi, scoateti-le totusi din cuptor, pentru ca ele se vor intari cand sunt reci. Se servesc alaturi de un pahar mare cu lapte rece.
https://www.mentasirozmarin.ro/2011/09/cookies-cu-ciocolata.html
 
reteta cookies cu ciocolata
 
Enjoy! 🙂 

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.