Salata verde cu andive si portocale rosii
Daca te gandeai ca salatele de iarna sunt plictisitoare si lipsite de culoare – think again. Aceasta salata verde cu andive si portocale rosii este dovada clara ca se poate si altfel. Mai mult decat atat, ai in aceasta salata o complexitate de arome, care mai de care mai imbietoare. Andiva este usor amaruie, portocala rosie si strugurii aduc o nota dulceaga, iar aciditatea din portocala rosie si din zeama de lamaie balanseaza minunat toate aceste arome. Sarea si uleiul de masline extra virgin sunt esentiale pentru intregirea tabloului de arome.
Salata verde cu andive si portocale rosii – variatiuni si note suplimentare
Ca de obicei cand vine vorba de salate, ingredientele din reteta sunt cu titlu indicativ.
Portocalele rosii au un sezon foarte scurt si pot fi greu de gasit, dar le poti inlocui cu portocale obisnuite sau cu grapefruit rosu.
Daca vrei sa aduci aceasta salata la un alt nivel, poti adauga un bulgare de mozzarella rupta in fasii – sau chiar o buratta. De asemenea, nucile sau semintele pot aduce un plus de textura si extra nutrienti.
Salata verde cu andive si portocale rosii
Ingredients
- 1 salata verde
- 1 andiva
- 1 portocala rosie
- 1/2 lamaie doar zeama
- 1 lingura ulei de masline extra virgin
- sare Maldon
- 10 boabe de struguri optional
Instructions
- Rupe frunzele de salata si aranjeaza-le intr-un castron.
- Adauga frunzele de andiva rosie, taiate in jumatate pe lungime.
- Taie coaja portocalei cu ajutorul unui cutit, apoi taie portocala in felii de o jumatate de centimetru.
- Adauga boabele de struguri.
- Condimenteaza salata cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie.
Daca vrei sa incerci si alta varianta de salata verde cu andive, arunca o privire peste acest minunat dressing de tahina.
Alte idei cu portocale rosii gasesti pe blogul Monicai: The Foodie Family.
In other news: pentru ca stiu ca multi dintre voi va petreceti timpul pe Instagram, m-am hotarat sa deschid o pagina de Instagram si in limba romana. Asadar, te astept si pe Instagram, pe pagina @mentasirozmarin. Pasii retetei si cateva explicatii in plus sunt salvate in highlights.
Also, incepand cu luna Noiembrie a anului trecut, am inceput sa trimit prin email un newsletter ocazional, care contine noutati despre lumea culinara, restaurante, tendinte din gastronomia moderna si mici crampeie din viata mea la Londra. Te poti abona utilizand acest link. O sa fie interesant, iti promit 🙂