Menta si Rozmarin site de cultura gastronomica, retete si recenzii de restaurante

Porridge cu struguri, nuca si sirop de artar

Andra Constantinescu | octombrie 10, 2018 | ReteteToamna
Arome de toamna intr-un bol de porridge

Porridge cu struguri, nuca si sirop de artar

reteta porridge cu struguri
Porridge cu struguri, nuca si sirop de artar

Porridge cu struguri, nuca si sirop de artar

Struguri si nuci – daca ar fi sa dau vreo definitie culinara a toamnei, asta ar fi. Ciorchini mari de struguri atarnand din vie si raspandind miros de toamna in jurul unei gradini, undeva la tara. Frunze ingalbenite pe jos. Liniste. Un cos cu nuci mari, culese anul asta. Soare. Ah, si gutui. Mi-e dor de gutui nu mai pot. Inca nu le-am gasit pe la magazinele din Londra anul asta, poate apar mai tarziu. Dar asta e alta poveste. 

Despre acest porridge cu struguri, nuca si sirop de artar ar fi doar cateva lucruri de mentionat. In priml rand, nu am pus deloc zahar in porridge cand l-am fiert. In schimb am fost foarte generoasa cu siropul de artar. In al doilea rand, strugurii. Ca o sugestie, cauta varietati de struguri cu bobul mai mare si fara prea multi samburi. Apoi pune-i pe o tava, stropeste-i cu foarte putin ulei si niste sirop de artar si da-i la cuptor timp de 10 minute. Mananca jumatate din ei, asa cum sunt, proaspat scosi din cuptor, calduti si dulci si super zemosi. Foloseste restul pentru porridge. Siropul de artar poate fi inlocuit cu miere sau sirop de agave. Dar eu nu recomand in reteta asta. Gustul siropului de artar se potriveste perfect cu nucile si strugurii copti. La fel, nucile clasice se pot inlocui cu nuci pecan sau cu alune de padure – daca preferi.

Finally, daca strugurii copti nu iti fac cu ochiul, arunca o privire si pe retetele adunate in colectia de porridge. Poate-poate iti vine vreo idee. Dar eu zic sa incerci macar o data treaba asta cu strugurii copti in cuptor. Pentru mine a fost o revelatie 🙂

In other news: pentru ca stiu ca multi dintre voi va petreceti timpul pe Instagram, m-am hotarat sa deschid o pagina de Instagram si in limba romana. Asadar, te astept si pe Instagram, pe pagina @mentasirozmarin.

Also, incepand cu luna Noiembrie (sau poate mai repede :P) am sa trimit prin email un newsletter lunar, care va contine noutati despre lumea culinara, restaurante, tendinte din gastronomia moderna si mici crampeie din viata mea la Londra. Te poti abona utilizand acest link. O sa fie interesant, iti promit 🙂

Porridge cu struguri, nuca si sirop de artar

Porridge cu struguri, nuca si sirop de artar

Ingrediente

  • 100 g tarate de ovaz
  • 300 ml lapte integral
  • struguri
  • nuci
  • sirop de artar
  • ulei de rapita presat la rece

Metoda de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 108 grade Celsius.
  2. Se aseaza strugurii pe o tava, se stropesc cu ulei de rapita si sirop de artar si se dau la cuptor timp de 10 minute.
  3. Intre timp, se fierb taratele de ovaz in lapte, la foc mic, amestecand continuu, pana cand se obtine o compozitie cremoasa.
  4. Pentru servire, se aseaza porridge-ul in boluri, se adauga strugurii, nuca si sirop de artar.
http://www.mentasirozmarin.ro/2018/10/porridge-cu-struguri-nuca-si-sirop-de-artar.html

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

Un gand, o idee, o intrebare?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cultura gastronomica si explorari culinare

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de sarbatoare retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2018 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.
Menta si Rozmarin