Sparanghel alb
Portofoliu

Sparanghel alb, nasturel si leustean

Chef's work

Sparanghel alb, nasturel si leustean

Sparanghel alb
Sparanghel alb, veloute de nasturel, pudra din ulei de leustean, sare cu fistic

Daca urmaresti blogul Menta si Rozmarin de ceva vreme, probabil ca ai observat o usoara schimbare in ceea ce priveste structura acestuia. Pe langa sectiunea de articole de cultura gastronomica, am introdus si o sectuine separata, de portofoliu. In aceasta sectiune imi propun sa prezint preparate speciale pe care le creez fie pentru evenimentele private la care gatesc, fie in diverse alte ocazii. Nu imi propun sa dau retete in aceasta sectiune – desi daca exista interes, sunt dispusa sa elaborez pe anumite tehnici de preparare. Mai degraba imi doresc sa utilizez acest spatiu ca pe un atelier de lucru. Sa adun aici idei, note si insemnari care sa imi fie utile in activitatea mea viitoare. M-as bucura sa creez aici si un spatiu de conversatie pentru pasionati, asa ca daca ai vreo idee/sugestie/propunere, astept comentariul tau in sectiunea de la finalul articolului. 

Preparatul de astazi este o joaca cu arome de vara timpurie. Am creat acest preparat pentru un eveniment privat, unde va fi servit pe post de aperitiv. Elementul principal este sparanghelul alb – un ingredient premium, care are un sezon destul de scurt. Am lucrat destul de putin cu sparanghel alb, asa ca n-am avut ocazia sa experimentez foarte mult pe aceasta tema. Pentru acest preparat, sparanghelul este fiert cateva minute, apoi tras rapid in unt. Idea initiala a fost ca sosul sa fie un hollandaise cu nasturel, dar n-am avut nici timp, nici suficiente ingrediente la indemana, asa ca am optat pentru un velouté de nasturel. Pe post de condimente am folosit o pudra obtinuta din ulei de leustean si sare amestecata cu fistic zdrobit. Overall mi-a placut ce a iesit. Mi-a placut ideea de sare cu fistic – o sa o mai folosesc si cu alte ocazii. Si mi-a placut pudra din ulei de leustean si in general ideea de sparanghel alb cu leustean. Ma gandesc ca s-ar mai putea explora putin pe aceasta tema. Poate chiar o maioneza cu ulei de leustean? Daca ar fi sa schimb ceva, as adauga mai mult velouté, sau l-as inlocui cu acel hollandaise la care ma gandisem initial.

Cam atat pentru astazi. Cum spuneam mai sus, daca ai vreo idee sau vrei sa continuam conversatia pe tema preparatului de mai sus, astept cu interes comentariul tau.

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.