Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal
Cultura Gastronomica,  Libraria Culinara

Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal

Libraria Culinara

Bistronomy de Jane Sigal

 

Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal
Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal

Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal

A trecut ceva vreme de cand nu am mai povestit cu voi despre cartile din libraria mea culinara. Si asta nu pentru ca n-as mai fi avut despre ce carti sa va povestesc. Din contra: de cand am inceput sa studiez Artele Culinare la University of West London, biblioteca mea s-a marit considerabil. In schimb timpul meu liber a devenit aproape inexistent. Acum am o vacanta de cateva luni, inainte de ultimul an de studiu pentru cursul de Masters in Food Business Management si m-am gandit ca ar fi un bun moment sa reiau seria Libraria Culinara care imi este atat de draga.

Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal
Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal

Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal

In Bistronomy, Jane Sigal ne prezinta o incursiune in istoria miscarii cu acelasi nume si o selectie de retete inspirata din meniurile bistrourilor Pariziene moderne. Din punct de vedere etimologic, termenul ‘bistronomy‘ este o combinatie intre bistro si gastronomy. Miscarea ‘bistronomy’ este reprezentata de bistrouri moderne, conduse de chefi tineri, aventurosi si extremi de expresivi in ceea ce priveste design-ul meniurilor de bistro. Abordarea este simpla, cu accente din bucataria franceza moderna si focus pe ingrediente de cea mai buna calitate, imbinate armonios in farfurie.  

Autoarea este o bine cunoscuta jurnalista pariziana, pasionata de gastronomie in general si de scena culinara franceza de casual dining in particular. Mi-a placut in mod deosebit felul in care a schitat evolutia miscarii ‘bistronomy’, din 1907 pana in prezent, marcand anii de referinta din gastronomia franceza. De asemenea, autoarea face o paralela intre bistrourile clasice (retro-bistro) si cele moderne (neo-bistro), analizand diferentele intre metode de gatit, elemente de design de meniu, design interior, modalitati de servire si organizare a bucatariei.

In final, cartea ne ofera o superba selectie de retete din cele mai bune bistrouri pariziene moderne. Retetele sunt simple, creative si – cel mai important – usor de reprodus acasa.

Cartea ‘Bistronomy’ de Jane Sigal poate fi comandata de pe Book Depository, cu livrare gratuita oriunde in lume.

Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal
Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal

Un gand, o idee, o intrebare?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.