Menta si Rozmarin site de cultura gastronomica, retete si recenzii de restaurante

Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal

Libraria Culinara

Bistronomy de Jane Sigal

 

Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal
Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal

Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal

A trecut ceva vreme de cand nu am mai povestit cu voi despre cartile din libraria mea culinara. Si asta nu pentru ca n-as mai fi avut despre ce carti sa va povestesc. Din contra: de cand am inceput sa studiez Artele Culinare la University of West London, biblioteca mea s-a marit considerabil. In schimb timpul meu liber a devenit aproape inexistent. Acum am o vacanta de cateva luni, inainte de ultimul an de studiu pentru cursul de Masters in Food Business Management si m-am gandit ca ar fi un bun moment sa reiau seria Libraria Culinara care imi este atat de draga.

Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal
Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal

Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal

In Bistronomy, Jane Sigal ne prezinta o incursiune in istoria miscarii cu acelasi nume si o selectie de retete inspirata din meniurile bistrourilor Pariziene moderne. Din punct de vedere etimologic, termenul ‘bistronomy‘ este o combinatie intre bistro si gastronomy. Miscarea ‘bistronomy’ este reprezentata de bistrouri moderne, conduse de chefi tineri, aventurosi si extremi de expresivi in ceea ce priveste design-ul meniurilor de bistro. Abordarea este simpla, cu accente din bucataria franceza moderna si focus pe ingrediente de cea mai buna calitate, imbinate armonios in farfurie.  

Autoarea este o bine cunoscuta jurnalista pariziana, pasionata de gastronomie in general si de scena culinara franceza de casual dining in particular. Mi-a placut in mod deosebit felul in care a schitat evolutia miscarii ‘bistronomy’, din 1907 pana in prezent, marcand anii de referinta din gastronomia franceza. De asemenea, autoarea face o paralela intre bistrourile clasice (retro-bistro) si cele moderne (neo-bistro), analizand diferentele intre metode de gatit, elemente de design de meniu, design interior, modalitati de servire si organizare a bucatariei.

In final, cartea ne ofera o superba selectie de retete din cele mai bune bistrouri pariziene moderne. Retetele sunt simple, creative si – cel mai important – usor de reprodus acasa.

Cartea ‘Bistronomy’ de Jane Sigal poate fi comandata de pe Book Depository, cu livrare gratuita oriunde in lume.

Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal
Libraria Culinara: Bistronomy de Jane Sigal

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

Un gand, o idee, o intrebare?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

cultura gastronomica si explorari culinare

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de sarbatoare retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2018 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.
Menta si Rozmarin