Vegetarian Recipes and Blog

Salata cu ton si fasole

Andra Constantinescu | December 5, 2016 | IarnaRetete

healthy lunch (P)

salata cu ton: ingrediente de calitate si un dressing fabulos

reteta salata cu ton rio mare

Salata cu ton si fasole – un pranz rapid si sanatos

Care este primul lucru la care te gandesti atunci cand te uiti la o conserva cu ton? La mine e simplu: salata sau paste. Salata – daca e pranz si paste – daca e cina. Ambele variante sunt super versatile, si imi place ca pot sa ma joc cu ingredientele in functie de ce mi-e pofta – si ce gasesc prin frigider. Apropo de ce gasesc prin frigider, sunt doua lucruri care nu imi lipsesc niciodata: un borcan cu capere in sare si o conserva cu fileuri de ansoa. Because Italia, desigur. De prin calatoriile mele in Italia am invatat sa folosesc ansoa si caperele pe post de condiment, mai ales in preparatele cu peste. Tot din calatoriile in Italia, si in special din vacanta in Toscana, am invatat ca un preparat nu trebuie neaparat sa fie super-complex pentru a fi delicios. E suficient sa alegi cateva ingrediente de calitate si sa stii cum sa le asociezi in asa fel incat sa creezi ceva special. Si sanatos – pentru ca italienii sunt experti in mancatul sanatos, iar dieta mediteraneana si stilul de viata mediteranean sunt considerate ca fiind cele mai sanatoase. 

Salata cu ton si fasole – ingrediente

La prima impresie, poate suna banal: salata cu ton si fasole. Insa secretul e in combinatia de ingrediente si in dressing. Le luam pe rand. Ingrediente: ton de la RIO Mare – adevaratul gust italian, fasole boabe, ardei rosu, tije de telina (apio), nasturel, fenicul si masline Kalamata. Dressing: zeama de lamaie, ulei de masline, capere, ansoa. Deja suna mult mai bine, nu-i asa? 

reteta salata cu ton rio mare

Cateva observatii inainte de reteta propriu-zisa. Am folosit fasole din conserva, o combinatie de cannelini, white kidney si red kidney. Mie imi plac in mod deosebit boabele de fasole alba (cannelini si white kidney) pentru ca sunt mai cremoase si au un gust mai subtil. Telina (apio) si feniculul sunt foarte aromate si parfumate. Le-am ales pentru gust, dar si pentru faptul ca aduc o nota de prospetime. La fel si ardeiul rosu. Maslinele Kalamata au venit sa completeze tabloul mediteranean – si sunt preferatele mele. La fel ca la toate retetele mele de salate, cantitatile sunt orientative – va jucati voi cu ele dupa propriul gust si propriile preferinte. Sau, daca vreti ceva rapid si nu aveti timp, puteti incerca salatele gata preparate de la RIO Mare: sunt sanatoase si perfect echilibrate pentru pranz.

Salata de ton cu fasole – reteta

Salata cu ton si fasole

Salata cu ton si fasole

Ingrediente

    (pentru salata):
  • 1 conserva ton in suc propriu RIO Mare
  • 100 grame fasole boabe (din conserva)
  • 25 grame nasturel
  • o jumatate de fenicul taiat julienne
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete
  • o tija de telina (apio) taiata felii
  • masline Kalamata
  • (pentru dressing):
  • zeama de la o lamaie
  • o lingurita de capere
  • 2 fileuri de ansoa
  • 100 ml ulei de masline extravirgin

Metoda de preparare

    (dressing):
  1. Se mixeaza toate ingredientele cu un blender (eu am folosit un blender de mana, dar se poate folosi orice fel de blender). Se ajusteaza cantitatea de zeama de lamaie in functie de gust si doar daca este necesar se mai adauga sare.
  2. (salata):
  3. Se aranjeaza ingredientele in straturi, intr-un castron mare sau in boluri individuale.
  4. Dressing-ul se adauga chiar inainte de servire.
http://www.mentasirozmarin.ro/2016/12/salata-cu-ton-si-fasole.html

Andra Constantinescu

Chef. Mentor. Food critic. Fine dining cognoscente. Explorer of flavours. Creator of experiences.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest - Google Plus

Un gand, o idee, o intrebare?

retete, explorari culinare, recenzii de restaurante and more

Aperitiv Bauturi brunch calatorii ceva bun ceva dulce ceva simplu Cina comfort food desert jurnal de calatorie lacto-ovo vegetarian lacto-vegetarian libraria culinara Micul Dejun non-vegetarian ovo-vegetarian paine paine cu maia peste Pranz raw-vegan restaurant review retete de Anul Nou retete de baza retete de Craciun retete de iarna retete de Pasti retete de primavara retete de toamna retete de vara retete rapide salate smochine sparanghel taste of England taste of France taste of India Taste of Italia Taste of London taste of Morocco taste of Romania vegan vegetarian Yotam Ottolenghi
©2017 Mint&Rosemary - Andra Constantinescu. All Rights Reserved. Design by DOJO.