street-food-festival-cluj
Cultura Gastronomica,  Evenimente Culinare,  Food and Travel

Street Food Festival

 un weekend cu lots of food si even more fun

Street Food Festival Cluj-Napoca

street-food-festival-cluj

Atenție dragi gurmanzi și iubitori de experiențe culinare! Pe 7 – 10 Iulie sunteți invitați pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca la primul festival de street-food din România: Street Food Festival

Desfășurat în premieră la Cluj-Napoca, Street Food Festival, un eveniment prezentat de Home Garden, propune o nouă abordare domeniului culinar și oferă tuturor pofticioșilor un weekend prelungit de activități, preparate și surprize culinare. Toți curioșii sunt invitați să pătrundă în perimetrul festivalului, intrarea fiind gratuită, și să se bucure de un eveniment spectaculos și…delicios.

Meniul Street Food Festival va include rețetele ingenioase pregătite de unii din cei mai renumiți bucătari de street-food din România și din afară. Așadar, pe Aleea Stadionului veți găsi de la rețete din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, românească și nemțească, la produse bio de luat acasă, uleiuri, gemuri, bucătărie mediteraneană și italiană. Chef Andrei Isac va găti celebra specialitate italiană arrosticini, veţi putea servi pizza preparată într-un cuptor special instalat în food truck-ul Camionetta. Chef William Cunneen va aduce rețete de tradiție americană pe Aleea Stadionului alături de rețetele ingenioase ale unuia din cei care au lucrat în bucătăria lui Jamie Oliver: Chef Foa. Alături de ei va găti și bucătarul care până nu de mult îi servea pe Rihanna și Prințul Angliei și azi bucătărește rețete de pizza la Cluj-Napoca. Totodată, organizatorii au pregătit surprize culinare și pentru cei vegetarieni care vor putea degusta aceste preparate cu specific street-food pe 7-10 Iulie în cadrul Street Food Festival. Toate bunătățurile vor putea fi servite alături de un vin de poveste, o bere artizanală și multe alte tipuri de răcoritoare oferite de partenerii festivalului.

street-food-festival-cluj

Povestea Street Food Festival nu se încheie aici. Cei 50 de vendori vor fi acompaniați în bucătărie cu muzică bună și concerte spectaculoase pregătite în cadrul Festival Stage. De asemenea, amatorii de filme culinare sunt invitați în fiecare seară la Culinary Outdoor Cinema, iar cei mici sunt așteptați să se bucure de experiența street-food la Kids Zone. Chef Foa va găti alături de echipa Flavours pe 8 Iulie într-un decor impresionant la Dinner in White. Meniul va include: Salată Thai de Vită cu Mango, Pui în stil Yakitori cu Sos Teryiaki, Souvla de Porc servit cu Pâine Pita pe Grătar, Tzatiki și Salată de Spanac și multe altele. 

street-food-festival-cluj

Meniul complet și toate detaliile referitoare la program sunt disponibile pe website-ul oficial: www.streetfoodfestival.ro

Iar pentru ca eu iubesc festivalurile culinare (dar nu intotdeauna reusesc sa ajung la ele), am pentru voi doua vouchere a cate 50 lei fiecare, de cheltuit dupa cum va dicteaza pofta. So, daca ai chef sa ‘splash out’ on street food la Cluj-Napoca, lasa-mi un comentariu aici sau pe pagina de Facebook si who knows, you might just be the lucky winner! But… there’s a catch. Daca tot veni vorba de Cluj-Napoca, tocmai mi-am amintit ca n-am mai mancat o portie de varza a-la-Cluj de vreo 6 ani (de cand sunt in Londra). Asa ca vreau de la voi povesti, retete, poze – orice are legatura cu varza a-la-Cluj. V-as fi cerut sa-mi trimiteti o portie (sau mai multe), dar n-avem timp, ca festivalul incepe joi. Astept povestile voastre pana miercuri seara, iar joi dimineata voi alege castigatorii 🙂

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

2 Comments

  • Sanda Anca

    Draga Andra,
    Sunt fericită și mândră că sunt clujeancă, îmi place tot ceea ce se întâmplă aici, cu toate evenimentele care fac orașul sa freamete de entuziasm, tinerețe și bună-dispoziție. Iar în următoarele trei zile Clujul se pregătește din nou să încânte, adăugând arome ispititoare străzilor, spre deliciul gurmanzilor.
    Și pentru că sunt și eu o gurmandă, nu pot să nu mă gândesc cu plăcere la una dintre mâncărurile mele preferate, Varza a la Cluj! Dar să ne înțelegem, a fi gurmand nu înseamnă neapărat a fi și un bun bucătar: mă bucur de acest deliciu tradițional cu amestec de varză, carne, roșii, orez și (bineînțeles) cimbru când este gătit cu mare pricepere și de fiecare dată în cantități suficiente să hrănească și vecinii, de către soțul meu. Dacă vrei să te bucuri în oraș de varză a-la-Cluj, poți savura această mâncare la restaurantul Zama. Porția este servită într-un vas ceramic rotund, suficient de cuprinzător ca să te saturi, arată foarte bine, si e… bestial de bună!
    Așa că, dacă ajungi la Cluj, musai să încerci și varza a-la-Cluj ! Numai bine, Sanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.