Sparanghel la cuptor cu pancetta si parmiggiano
Primavara,  Retete,  Vara

Sparanghel. Pancetta. Parmigiano

a match made in ...15 minutes

#dinnerdate series: testul cu sparanghel

Sparanghel la cuptor cu pancetta si parmigiano
Sparanghel la cuptor cu pancetta si parmigiano

Data trecuta la #dinnerdate series povesteam despre cum sa il impresionezi pe Georgel. Astazi povestim despre cum sa afli daca Georgel este sau nu ‘the one’. In acest scop am compus un test simplu. Pentru ca you know, suntem fete ocupate, n-avem timp de pierdut. Scenariul suna asa: il suni pe Georgel sa il inviti la cina. Ii dai de inteles ceva de genul: sa nu dea necuratu’ sa apari cu mana goala. Georgel se panicheaza [pai si ce sa-ti aduc? ca eu nu ma pricep eu la cadouri?]. Ii trimiti o poza cu o sticla de Chateauneuf-du-Pape. Ii spui ca se gaseste la Waitrose (ca n-ai chef sa astepti 3 ore pana cutreiera el toate supermarket-urile cu telefonul in mana). Intre timp executi ceea ce se vede mai sus (iti ia fix 5 minute sa invelesti niste fire de sparanghel in pancetta, sa presari niste parmezan, sare, ulei de masline si coaja de lamaie). Desigur, te apuci de facut poze (asta iti ia cam 10 minute, but who’s counting?). Set aside. Panic. [cu ce ma imbrac? ma machiez sau nu? imi prind parul sau il las asa?] Speli vasele ramase de alaltaieri in chivueta. Pui o sticla de Chateauneuf-du-Pape la frigider (pentru ca esti prevazatoare, de aia). NU te machiezi. Iti prinzi parul. Sau il lasi asa.

Apare Georgel. Triumfator, cu sticla de vin in mana si un zambet usor crispat [sper ca vin din asta ai vrut, n-am gasit exact la fel, da’ scrie pe el de-aia cu du-Pape]. Pai n-avem decat sa incercam, nu? [insert cheeky smile]. Dupa primul pahar de vin ii spui ca n-ai avut prea mult timp sa gatesti, da’ ai pregatit totusi ceva. Un fel de aperitiv. Ii povestesti topiaind extaziata cum ai gasit tu sparanghel mov la piata si cum ai luat trei legaturi, ca uite ce frumos e! Nu-i asa? Aici incepe testul: daca Georgel e la fel de extaziat ca tine (sau macar da din cap ca ‘da’ ) inseamna ca e de bine; daca te intreaba ce-i aia sparanghel si de ce e asa mov, ca pare ciudat – inghiti in sec si ii mai dai o sansa. Cand tava iese de la cuptor ar trebui sa fiti deja la al doilea pahar de vin. Deci nu-ti mai bati capul cu pus fata de masa alba, nici cu gasit tacamurile ‘alea bune’. Cauti niste farfurii. Le gasesti pe alea de la Chicineta (oh yes, alea porno!). Te gandesti ca probabil e vreun semn. Divinitatea a vrut sa fie asa. Le pui pe alea si iti spui in minte [god help us!]. Proba finala. Il intrebi daca i-a placut. Are doua variante de raspuns:

  1. OMG! Deci e cea mai tare chestie pe care am mancat-o vreodata! Mai ai? Cum se face? Pot sa mai iau un pic de la tine?
  2. Errmmmmm, daaaah….. a fost bun…. adica naaaaaah, mi-a placut, a fost bun. Dar stii, nu e tocmai pe gustul meu.

Evident, in functie de ce raspuns furnizeaza Georgel, ai si tu exact doua variante:

  1. daca raspunsul lui Georgel incepe cu ‘OMG!’ – stii clar ca e pe drumul cel bun. Scoti a doua sticla de vin de la frigider si …let’s rock and roll, baby! Data viitoare: testul cu rata.
  2. daca raspunsul lui Georgel incepe cu ‘errrrrmmmmm’ – il scoti pe usa afara, nu inainte de a-i turna paharul de vin in cap (remeber, ai o sticla de rezerva in frigider – and you’re not afraid to drink it, fie si singura!). Clar – he is not your George Clooney. Neeeeext!

 

Sparanghel. Pancetta. Parmigiano

Sparanghel. Pancetta. Parmigiano

Ingrediente

    (pentru 2 persoane):
  • 16-20 fire de sparanghel
  • 4 felii de pancetta afumata (merge si bacon sau prosciutto, trust me!)
  • o bucatica de parmezan
  • sare Maldon
  • coaja de la o lamaie
  • ulei de masline extravirgin

Metoda de preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Inveleste cate 4-5 fire de sparanghel in cate o felie de pancetta. Aseaza-le pe o tava.
  3. Presara deasupra parmezan faramitat, sare si coaja de lamaie. Adauga un pic de ulei de masline.
  4. Da la cuptor timp de 10 minute.
http://www.mentasirozmarin.ro/2016/07/sparanghel-pancetta-parmigiano.html

Andra Constantinescu

I am a classically trained chef, with a Masters Degree in Food Business Management. I currently work as a Hospitality Lecturer at London College of Contemporary Arts and at the University of East London. I teach subjects focused on: Food, Society and Culture; Diet & Nutrition; Event Management as well as Marketing and Social Media for Hospitality. I am also a guest lecturer at the University of West London, where I teach Restaurant Reviewing and Social Media for Restaurants.

More Posts - Website - Twitter - Pinterest

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.